RETRO RÁDIÓ

„Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy Csilla nincs többé” – egy hónapos kislány és hatéves kisfiú maradt félárván Földeákon

Feldolgozhatatlan tragédia érte a Németh családot Földeákon: egy hirtelen betegség miatt elveszítettek egy házastársat, és egy gondoskodó, odaadó édesanyát. Élete legnehezebb időszakában kell most helytállnia az édesapának, Gábornak, aki egyedül vált a kisgyermekei gondviselőjévé, miközben maga is csupán másfél hete veszítette el feleségét.

Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.01.17.
tragédia veszteség gyász

Gábor és Csilla 17 éve alkottak egy párt. Első gyermekük, a kis Gábor 6 éves, míg a fiatalabbik csemetéjük, Viki csupán egy hónappal azelőtt született, hogy anyukája távozott volna közülünk. A Metropolnak  sikerült elérnie Gábort telefonon, aki – érthetően – nehezen találta a szavakat és a gyász súlya nehezedik a vállára.

Németh Gábor és családja
Németh Gábor, a másfél hónapos kislányával, Vikivel és a kis Gáborkával maradt magára Fotó: Németh Gábor / Olvasói fotó

„Nem tudom szavakba foglalni, hogy mit érzek most. Próbálom tartani magam, még nagyon friss a dolog” – kezdte el az édesapa szomorúan. „Január 6-án, pénteken veszítettük el őt. Csilla csupán 35 éves volt, ezt egyszerűen nem értem, nem fogom fel, hogy nincs többé. 17 éve voltunk egy pár” – mondta könnyek közt lapunknak a fiatal édesapa, Gábor. 

A gyerekek is nagyon hiányolják édesanyjukat

Gábor nehéz helyzetbe került, mivel most neki kell otthon maradni a mindössze egy hónapos kislánnyal és a hatéves kisfiúval, így keresőképtelen. Viszont mindent meg akar tenni, hogy a gyermekei a lehető legkevesebbet sérüljenek, és mindenük meglegyen. Ebben segítségére van a falu színe-java és egy kedves barátjuk, Ivett is, aki gyűjtést szervezett a gyászoló család számára. Nem csak pénzről van szó: gyermekruhákat, tisztálkodási eszközöket és játékokat szereztek a kicsiknek, a felhívásra pedig még a szomszédos városokból is érkezett segítség.

„A gyerekeknek is nagyon nehéz ez, hiányolják az édesanyjukat. Viszont rengeteg kedves ember van, akitől már kaptunk ruhákat, és sok-sok játékot Vikikének. Ő másfél hónapos. Neki a korának megfelelő játékokkal láttak el minket, voltak köztük csörgők, fejlesztő labdák és mindenféle eszköz, ami segíteni fog majd neki, amikor kúszni kezd. A falu lakói segítenek, Ivett bejegyzésére pedig többen is reagáltak, nem csak Földeákról, hanem Makóról és Hódmezővásárhelyről is segíteni akarnak az emberek. A ruháknak, játékoknak örülünk a legjobban, a nagyobbik fiam, Gábor is szívesen játszik az ajándékokkal” – árulta el lapunknak az édesapa.

Nem volt előjele a tragédiának

A felesége elvesztése egyik pillanatról a másikra történt, egy ilyen helyzetre egyszerűen nem lehet felkészülni, ezért is még nehezebb a mostani helyzet.

„Hirtelen történt, előjele csupán annyi volt, hogy elsején hajnalban egyszer csak összeesett és be kellett mennünk vele a sürgősségire. Nem számítottunk rá, hogy ennyire súlyos dolog fog történni” – mondta el Gábor megtörten a lapnak. Az apuka azonban erősen tartja magát, és a gyermekei miatt is próbál minél előbb magához térni, ezért nem menekült a magányba, hanem továbbra is helytáll a hétköznapokban.

„A gyerekekkel töltött idővel próbálom elterelni a gondolataimat az eseményekről. Meg a mindennapi teendőkbe menekülök, boltba járok, vagy kimegyek és fát vágok, ezekkel terelem el a figyelmemet” – foglalta össze Gábor a jelenlegi helyzetét.

Aki tud és szeretne, segíthet

Lapunk most az olvasóihoz szól, amennyiben segíteni szeretnének, hogy Németh Gábor családja minél hamarabb talpra tudjon állni, akkor itt olvashatják el a bejegyzést, amiben minden fontos információ megtalálható. Bármilyen adománnyal, vagy tárgyi felajánlással sokat segítenének a kis Vikinek és családjának.

 

 

Ezeket olvastad már?
Visszatér a csapadékos idő: még hó is eshet ma

Visszatér a csapadékos idő: még hó is eshet ma

Letartóztatása napjáig hordta a nadrágövet, amellyel megfojtotta a kislányt

Letartóztatása napjáig hordta a nadrágövet, amellyel megfojtotta a kislányt

Az ország legnagyobb karácsonyfájává változott a Megyeri híd – videó

Az ország legnagyobb karácsonyfájává változott a Megyeri híd – videó

Így bukott le a kegyetlen férfi, aki elvágta áldozata torkát

Így bukott le a kegyetlen férfi, aki elvágta áldozata torkát

Top hírek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél-feliratkozás