RETRO RÁDIÓ

Brüsszeli korrupció: Eva Kaili vissza akar térni a politikai életbe, nem adja vissza a mandátumát





Ügyvédei jogi offenzívát indítottak a belga hatóságok ellen. Eva Kaili, az Európai Parlament korrupciós botrányba keveredett baloldali alelnöke hivatalos levélben közölte, hogy nem adja vissza a mandátumát, vagyis folytatni kívánja politikai pályafutását.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.01.24.
Módosítva: 2023.01.24.
eva kaili Brüsszeli korrupció

Eva Kaili görög ügyvédei a nyilatkozattal egyidőben jogi offenzívát indítottak a belga hatóságok ellen, hogy ügyfelük minél előbb szabadlábra kerülve visszatérhessen a szocialista képviselők közé.

Eva Kaili a Magyarországot támadó brüsszeli politikai egyik vezére

A hír sokakban váltott ki értetlenséget és megdöbbenést. Az ügyvédek nyilatkozatai azt is bizonyítják, hogy a baloldali politikus taktikát váltott és politikai bűntársai megvádolásával próbál szabadlábra kerülni. A letartóztatott baloldali politikus jogi képviselőinek legfrissebb megszólalása egyértelműen bizonyítja, hogy Kaili első számú bűntársára, az olasz Panzerira kívánjak hárítani az összes felelősséget.
Mihalisz Dimitrakopulosz, a bebörtönzött EP-képviselő ügyvédi csapatának vezetője azt nyilatkozta a görög MEGA kereskedelmi televízió esti hírműsorában, hogy Eva Kailit kizárólag csak azért tartják fogva mert Pier Antonio Panzeri korábbi olasz EP-képviselő hamisan tanúzott ellene.
 

Kaili sztárügyvédje jogi offenzívát indított


A sztárügyvéd szó szerint ezt mondta:

„Panzeri a legmegbízhatatlanabb ember ebben az ügyben. Hogy megmentse a lányát és a feleségét, bármit hajlandó aláírni, amit eléraknak. A minél enyhébb büntetés reményében az sem érdekli, ha ártatlanok ellen kell vallania.”

Külön kiemelte, szerinte ez a belga hatóságok számára is egyértelmű kell, hogy legyen. Ők azonban húzzák az időt, mert mindenkitől beismerő vallomásokat igyekeznek kicsikarni.

Az ügyvédek egyúttal a belga hatóságok módszeres megvádolásával is próbálkoznak, az emberi jogok szerintük példátlan megsértésére hivatkozva.
Miután a belga ügyészség múlt héten további hat hétre elrendelte Kaili előzetes letartóztatását, ügyvédei kijelentették: a nyomozóktól kezdve a börtönőrökön át egészen az ügyészekig, mindenki ellen pert fognak indítani Kaili fogva tartási körülményei miatt. Sőt ennél is tovább mentek. Szerintük a korrupcióval vádolt politikust a belga hatóságok „középkori, és inkvizíció-szerű módszerekkel megkínozták” annak érdekében, hogy beismerő vallomást csikarjanak ki tőle. 
Mindezt erősen megkérdőjelezhető érvekkel támasztották alá. Kifogásolták, hogy amikor Eva Kailit a múlt héten újabb meghallgatásra szállították a belga főügyészségre,  „csak azért, hogy megtörjék” egy rendőrségi magánzárkában  16 órán át várakoztatták, sőt szerintük „módszeresen megkínozták”. Többek közt elvették tőle a kabátját, és többszöri kérése ellenére sem adtak neki egy második takarót, pedig a cellában 20 fok alatti volt a hőmérséklet. Emellett a lámpát sem kapcsolták le éjszakára a zárkában, így Kailinek esélye sem volt pihenni a vallomástétel előtt.

„Vannak ENSZ-egyezmények, melyek szerint az alvásmegvonás kínzásnak minősül. A hideg szintén egy kínzási módszernek számít, amely a középkorban bevett gyakorlat volt, de úgy tűnik, hogy egyes országokban még a napjainkban is alkalmazzák.”

-fogalmazott Belgiumra utalva Dimitrakopulosz, aki nyomatékosan leszögezte, hogy ezek a gyalázatos módszerek teljesen hiábavalók, Kaili ugyanis ártatlan, így nincs mit bevallania.

Ügyvédei kijelentették: a nyomozóktól kezdve a börtönőrökön át egészen az ügyészekig, mindenki ellen büntetőpert fognak kezdeményezni Kaili fogva tartási körülményei miatt.
Belga hírelemzők szerint a bukott politikus nyilvánvalóan azért is próbál minél előbb szabadulni, hogy több tucat bűntársával összebeszélhessen, illetve, hogy a még feltáratlan nyomokat eltüntethesse. Szerintük a hatóságok nagy hibát követnének el, ha engednének az ügyvédek nyomásának.

 

 

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás