RETRO RÁDIÓ

Marad a rácsok mögött Eva Kaili, meghosszabbították az előzetes letartóztatást: újra kihallgatták a korrupt szocialista EP-képviselőt





Az Európai Parlament volt alelnöke továbbra is ártatlanságát hangoztatta, és állította, nem tudta, miért voltak éveken át eurószázezrekkel teli bőröndök a brüsszeli lakásában. Ügyvédei középkori fogva tartásról beszéltek az ügyészségen.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.01.19.
Módosítva: 2023.01.19.
Brüsszeli korrupció eva kaili

Hiába érveltek ügyvédei a házi őrizet mellett, a belga szövetségi ügyészség határozottan elutasította a kérést, és újabb hat hétre elrendelte Eva Kaili előzetes letartóztatását. Az ügyvédek arról tájékoztatták a sajtót, hogy a szövetségi ügyészség úgy ítélte meg, hogy minden kockázat fennáll a korrupcióval gyanúsított szocialista EP-képviselő esetében: a szivárogtatás, a harmadik féllel való összejátszás és a bizonyítékok megsemmisítésének kockázata is.

Eva Kaili marad rács mögött Fotó: ERIC VIDAL / AFP

Az Európai Parlament azóta már leváltott alelnökét december elején tartoztatták le, bűnszervezetben elkövetett pénzmosással vádolják. A nyomozás jelenlegi állása szerint Kaili, és tettestársai évek óta külföldi államoktól fogadott el kenőpénzeket, a százezres eurókötegeket pedig a tisztára mosás előtt bőröndökben tárolták az EP-képviselő brüsszeli lakásán, ami mentelmi joga miatt védett volt.

Több százezer euró készpénzt találtak Kaili lakásán

A csütörtöki meghallgatásra Kailit teljesen elzárták a médiától, egy olyan ajtón vitték be a terembe, ahol nem voltak újságírók. Sajtóértesülések szerint a korrupcióval vádolt EP-képviselő ügyvédje arra panaszkodott a meghallgatáson, hogy ügyfelét a nyomozási bíró határozata miatt az első napokban három napra magánzárkába helyezték, ahol a korrupcióval vádolt politikus csak egy takarót kapott, és a kabátját is elvették tőle, ráadásul a lámpa is állandóan égett. „Megtagadták tőle a második takarót! Ez kínzás” – mondta Kaili védője. Miközben az ügyvéd középkori fogva tartásról és kínzásokról beszélt, mint arról a Metropol már beszámolt, Kailit már a negyedik napon átszállították egy brüsszeli luxusbörtönbe, ahol ha kedve tartja, még múzeumba is mehet.  

Kaili ügyvédjei kétségbeesetten magyarázkodtak a sajtónak

Kaili két ügyvédje, Andre Rizopoulos és Michalis Dimitrakopoulos már decemberben megpróbálkozott vele, hogy Kaili házi őrizetbe kerüljön, de akkor a brüsszeli hatóságok nem foglalkoztak a kéréssel. A két védőügyvéd a csütörtöki meghallgatáson is ahhoz ragaszkodott, hogy védencük ártatlan, és  hogy a szocialista EP-képviselő mit sem tudott a bőröndnyi pénzekről, és természetesen kenőpénzt sem fogadott el.

Kaili, a görög SKAI televízió által megszerzett rendőrségi jegyzőkönyvek tanúsága szerint decemberi kihallgatásán elismerte, hogy tudott a lakásán parkoltatott, százezrekkel teli bőröndökről, de fogalma sem volt arról, hogy illegális tevékenységből származik a pénz. Azt mondta, azt hitte, hogy férje, Francesco Giorgi ennyire jól keres.

 





 





Ezeket olvastad már?
Rejtélyes eltűnés: egy puffanás hallatszott az autista fiú szobájából, a mai napig nem került elő

Rejtélyes eltűnés: egy puffanás hallatszott az autista fiú szobájából, a mai napig nem került elő

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére - Fotók!

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére - Fotók!

Szentkirályi Alexandra: Kapjanak vállalati országbérletet a BKK-BKV csoport munkatársai is!

Szentkirályi Alexandra: Kapjanak vállalati országbérletet a BKK-BKV csoport munkatársai is!

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás