Autós üldözésnek voltak szemtanúi a budapestiek

Nem mindennapi esetnek volt szemtanúja egy olvasónk a XVIII. kerületi Bocskai utcában: rendőrautó vett üldözőbe egy autóst. Az üldözésnek meghökkentő végkifejlete lett.



Megosztás
Szerző: T. I.
Létrehozva: 2023.01.04.
autós üldözés rendőrség Budapest

Azt láttuk, hogy egy sofőr a gázra tapos, mintha menekülne valaki elől, a nyomában pedig nagy sebességgel száguld egy rendőrautó - számolt be a Metropolnak egyik szemfüles olvasója. Hozzátette: a rendőrautó megkülönböztető jelzést is használt. Mindennek a XVIII. kerületben, a Bocskai utcában volt szemtanúja.

Képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Akik látták, biztosak voltak benne, hogy komoly bűncselekmény tettesét üldözi a rendőrség.

- Úgy hajtott, hogy nem nézett semmit. Többen is látták ezt az egész hajszát, és azt mondták, a sofőr még a tilos jelzésen is átment, sőt még a forgalommal szemben is hajtott

 - sorolta a nő. A forgalommal szemben közlekedő férfit többen is látták.

Nagyon veszélyesnek tűnt, még szerencse, hogy nem lett tragédia a vége. A végén már több rendőrautó is nyomában volt, pár kocsi félre is állt inkább az útból 

- tudtuk meg a környéken egy másik szemtanútól.  

A Metropol a Budapesti Rendőr-főkapitányságon érdeklődött, valójában mi történt. ahol megtudtuk: az autóst egy szokásos igazoltatás céljából akarták leinteni és a rendőrök akkor eredtek a nyomába, amikor a felszólítás ellenére sem állt meg, hanem továbbhajtott. 

Mint kiderült, a sofőr aztán magától megállt hirtelen. Kiderült: egyszerűen hazafelé tartott, a lakóhelyénél állt meg és semmit nem követett el, érvényes jogosítvánnyal rendelkezett és nem fogyasztott drogot vagy alkoholt sem. Egyszerűen nem tudott magyarázatot adni arra, miért nem állt meg a rendőr intésére.

A sofőr ellen végül a KRESZ megsértése miatt indult szabálysértési eljárás. 

Nem ez az első eset a kerületben: tavaly januárban egy autó egészen addig menekült a rendőrök elől, míg egy teherautónak ütközött. A zsaruk akkor több kerületen keresztül hajszolták a kocsit, ami végül a vasúti töltéseken akadt fenn, azonban a sofőrt az utolsó pillanatban kimentették a rendőrök és kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet. Szintén januárban, majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt a Nagykőrösi úton loholtak a rendőrök kilométereken keresztül egy menekülő autós nyomában. Akkor egy oszlop vetett véget a hajszának, aminek egy mellékutcában egyenesen neki hajtott a vezető. Kiderült, hogy ő nem véletlenül menekült: pár héttel korábban már balesetet okozott, viszont akkor elhajtott a helyszínről. 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás