A részeg garázdát elvitték, kutyáját megmentették a budapesti rendőrök





Részeg férfi kötekedett egy kocsma népével, több vendéget meg is ütött. A személyzet rendőri segítséget kért, az egyenruhások három autóval értek a helyszínre. Igyekeztek a garázdával humánusan viselkedni, ám a férfi összerogyott a szolgálati gépkocsi előtt, és csak hosszas küzdelem árán sikerült őt beültetni, miközben több rendőr is a magáról mit sem tudó illető kutyájával törődött.



Megosztás
Szerző: KKP
Létrehozva: 2023.01.08.
rendőr részeg kutya garázdák ittas

Csupán inni szeretett volna eredetileg egy kocsmába betérő férfi, de valószínűleg már ekkor sem volt szomjas.

Összerogyott a rendőrautó előtt az ittas férfi Fotó: Bors

A vendégekkel és a pultosokkal is kötekedni kezdett, volt, akit bántalmazott is. Hiába igyekeztek szép szóval távozásra bírni, ő további italokat követelt. 

Nem kapott, viszont a személyzet kihívta a rendőrséget. Nem sokkal később három rendőrautó is megjelent a bejárat előtt. A férfit rávették, hogy menjen velük, viszont önerőből képtelen volt az autójukba beülni.

 A kocsi előtt összeesett, felsőtestével a hátsó ülésre feküdt. Hosszú percekig tartott, mire sikerült őt biztonságosan elhelyezni a járműben.

Az intézkedést bonyolította, hogy a garázda aznap a kutyáját is magával vitte. Az egyenruhások tanakodni kezdtek.
– Az állatot is bevigyük?
– Azt nem lehet.
– Akkor mit együnk vele? Segítséget kell hívni.

Miközben a csapat egy része a férfival foglalkozott, a többiek a kutyáról próbáltak gondoskodni. Egyikük fel is hívta a felettesét. Ugyan nem hallottuk, hogy a vonal túlsó végén mit mondtak, de a jelekből kikövetkeztethető, hogy arra voltak kíváncsiak, hogy az eb agresszív-e.

Végül a kötekedő férfi barátjához került a barátságos eb Fotó: Bors

Dehogy! Itt simogatják a kollégák!

Miközben mindez lezajlott, szóba elegyedtünk az egyenruhásokkal. Ugyan nem nyilatkozhattak, de egy fiatal rendőr annyit elmondott, hogy ő biztosan nem viszi haza a kutyát, hiszen hasonló körülmények között már gyarapította a családját egy házi kedvenccel.

Szerkesztőségünk természetesen hivatalos tájékoztatást kért a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályától is. A válaszukat alább közöljük:

„Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a 2023. január 8-án 21 óra 30 perc körül bejelentés érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, miszerint egy II. kerületi sörözőben egy férfi agresszívan viselkedik. A helyszínre érkező rendőrök a bejelentésben szereplő férfit ellenőrzés alá vonták, majd meghallgatták az ott lévő tanúkat. Kiderült, hogy az ittas férfi kiabált, a vendégeket inzultálta, majd két férfit megütött. Az 50 éves férfit cselekménye miatt elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók garázdaság vétség gyanúja miatt kihallgatták. 

Az eset során senki nem sérült meg. A gyanúsítottal volt kutyája is, akit a rendőri intézkedés során a férfi barátja magához vett.

 





 





Ezeket olvastad már?
Lassan révbe ér a kaposvári család

Lassan révbe ér a kaposvári család

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás