RETRO RÁDIÓ

Kiadták az előrejelzést, a következő napok az eddiginél nyomasztóbb időjárást tartogatnak





Vasárnap délelőtt ködös, ködfelhős időt tapasztalhattunk az ország számos pontján. Az elkövetkező napok azonban ennél is nyomasztóbb időjárást tartogatnak.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.01.15.
időjárás hóesés front eső havazás

A hét utolsó napján a ködfoltok feloszlását követően északnyugat felől vastag frontfelhőzet érkezett, és késő délutáni, korai esti óráktól egyre több helyen alakulhatott ki eső, zápor. Sokfelé megélénkült, megerősödött a délies szél, mely este a front érkezésekor  északnyugatira fordul.

front, időjárás, stressz, fejfájás, nő, lány, depresszió,
Képünk illusztráció Fotó: Pixabay.com

A vasárnapi kettős fronti hatás miatt a hideg- és melegfrontra érzékenyekre is nehéz időszak vár. Az összetett légköri helyzet nagyobb terhelést ró a szervezetünkre, mely miatt gyakori a fejfájás, a keringési panasz, az ingadozó vérnyomás, a szédülés, az ájulásérzet, a fáradtság, az alvászavar és a rossz közérzet. Mindezek akár egy egész napunkat is tönkretehetik,  függetlenül attól, hogy egy hétköznapi munkanapról vagy egy hétvégi pihenőnapról van-e szó.

A jövő hét elején erősen felhős, borult égboltra kell számítanunk. Többfelé valószínű eső, havas eső, a magasabban fekvő tájakon havazhat is. A hőmérséklet 5–6 Celsius-fok körül alakul majd és élénk marad a délies szél.

Keddre átmenetileg kisüt majd a nap, de az ország nagy részén borongós marad az idő. Zömében eső várható, de a hegyekben havazásra is készülni kell. Ami a hőmérsékletet illeti, 3–13 Celsius-fok valószínű, azaz meglehetősen tavaszias lesz a hőmérséklet – hívta fel a figyelmet a Köpönyeg.

A jövő hét második felében a hegyekben vastagodhat a hótakaró, az ország alacsonyabban fekvő tájain pedig kisebb viharok is kialakulhatnak majd.

Azokon a területeken, ahol nagyobb mennyiségű hullik majd, akár 10-15 centiméteres hótakaró is kialakulhat. Emiatt a sportolni vágyók bizakodhatnak, hogy többek között Bánkút, Dobogókő, Kékestető, Normafa, Visegrád, Sátoraljaújhely és Mátraszentistván is alkalmas lehet majd a síelésre, szánkózásra.





 





Ezeket olvastad már?
Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Orbán Viktor profilt változtatott a Facebookon

Orbán Viktor profilt változtatott a Facebookon

Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás