A gyászoló szülők fájdalmas vallomása: meggyilkolták a fiunkat Pesten, de csak 15 nap múlva szóltak nekünk





Rejtélyes körülmények között halt meg egy 37 éves olasz vállalkozó Budapesten – ezzel a címmel jelentek meg az olasz lapok cikkei.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.09.
Módosítva: 2023.01.09.

Az áldozat, Stefano Puddu két éve élt Budapesten, egy nemzetközi multinál dolgozott. A Szardínián, Quartu Sant’Elenában élő családjával rendszeresen telefonon tartotta a kapcsolatot, utoljára tavaly október 2-án beszélt az édesanyjával.

Az olasz hatóságok is nyomoznak a haláleset miatt. Fotó: MATTEO TREVISAN / AFP

Aztán többé nem hallottak felőle. Az apa néhány nap elteltével felhívta a budapesti olasz nagykövetséget, hogy segítsenek kideríteni, mi lehet Stefanóval. A követség eleinte – a szülők elbeszélése szerint – nem sokat tett az ügyben. 

15 nap telt el, mire kiderült, hogy Stefano meghalt, majd további öt nap, mire közölték a halál okát.

Autóbaleset és szívroham, drog meg a bosszú

A férfi valójában természetes halált halt, vírusos agyhártyagyulladásban hunyt el bérelt lakásában. Bűntény tehát nem történt. Azonosítása sem okozott problémát, mert a szobájában megtalálták az iratait. Ám a követségtől megkésve érkező hírek finoman szólva is ellentmondásosak voltak. Először arról értesítették Stefano szüleit, hogy szívroham okozta fiuk végzetét, majd nem sokkal később már halálos autóbalesetről beszéltek. Később néhány kérdést is feltettek, így például azt, hogy Puddu drogozott-e, voltak- e ellenségei, vagy tudnak-e olyan ismeretlenekről, akik bosszút akartak állni rajta? 

 Quartu Sant Elena, Mari Pintau beach (Photo by Alberto Nardi
A gyönyörű tengerpartjáról ismert Quartu Sant’Elena. Fotó: ALBERTO NARDI / AFP

Vizsgálódik a római ügyész

A szülők szörnyű kétségek között töltötték a következő egy hónapot, mindezt pedig csak tetézte, hogy a követségi eljárás során eltűnt Stefano órája és a pénztárcája is. Végül november 30-án a római ügyészséghez fordultak, mert már egyáltalán nem voltak abban biztosak, hogy Stefano nem bűncselekmény áldozata lett. 

Giulia Guccione ügyész pedig a hivatalos iratok egy részére támaszkodva emberölés és lopás miatt nyitott bűnügyi aktát. Célja az, hogy a követségi iratokban szereplő ellentmondásokat tisztázza.

 









Top hírek







Hírlevél-feliratkozás