RETRO RÁDIÓ

Ünnepi csokikörkép: nem mindegy hol vesszük meg az édességeket





Ahogy az élelmiszerekért is többet kell fizetnünk, a mikuláscsomagokat is jóval drágábban állíthatjuk össze, mint tavaly.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.02.

Az ünnepek közeledtével egyre többen keresik fel a boltokat ajándékok után kutatva. A magyarok többsége még mindig karácsony előtt 1-2 héttel vásárolja meg az ajándékokat a családtagjai számára. Viszont nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a bevásárlást, mivel könnyen hoppon maradhatunk. A vásárlások tekintetében a koronavírus lecsengése után tavaly már jóval többet költöttünk ajándékokra. 

Most még roskadozásig vannak tele az üzletek polcai a különböző gyártók termékeivel, a nagy választék ellenére viszont nem árt, ha körültekintők vagyunk, ugyanis egy kis odafigyeléssel akár több száz forintot is spórolhatunk. Se szeri se száma manapság a legkülönfélébb csokoládéknak, illetve pakkoknak, a legnagyobb kereskedelmi láncok pultjain óriási a választék, az olcsóbb termékektől a drágábbakig.

A legnagyobb édességgyártók csomagjai leginkább az áraik miatt érdekesek, van olyan pakk, ami több, mint ezer forintba kerül, ami igencsak drágának mondható arról nem is beszélve, hogy ezért az árért csupán csak 100-150 gramm édességet kapunk.

Több száz forintot spórolhatunk meg egy kis odafigyeléssel. Fotó: Metropol

A saját márkás csomagok mellett arra is kíváncsiak voltunk, hogy mennyibe kerül az, ha mi magunk állítjuk össze az ajándékokat. A tapasztalataink azt mutatták, hogy ugyanannyi pénzből jóval több, és jobb minőségű édességeket tudtunk összeállítani. 

Az egyik német üzletláncban az egyik legolcsóbb karácsonyi csomag 1079 forintba kerül. A pénzünkért csak pár darab kisebb csokoládégolyót, és egy kisebb Mikuláscsokit kapunk. Külön-külön már jóval nagyobb a szórás az egyes márkák között. Egy 55 grammos Kinder mikulásért kereken 500 forintot kérnek el, a 110 grammos kiszerelés, viszont arányaiba olcsónak mondható, mivel csak 900 forint. 

Nem árt körültekintőnek lenni Fotó: Metropol

Érdekesség, hogy az egyes tejcsokoládék mérete is igencsak eltérő márkánként, a Monarc mikulása például 200 grammos, és 669 forint. Ami a sima csokoládékat illeti összességében elmondható, hogy nincs olyan nagy eltérés legalábbis a 100 grammos csokoládék között. A Boci 100 grammos kiszerelése 465 forint, a Milkáé 379, a Tibié pedig ugyancsak 379 forintba kerül. A szaloncukrok tekintetében egy 350 grammos csomag 659 forintot kostál, érdekesség, hogy valamennyi ízesítést azonos áron adják.

Egy másik üzletben ugyancsak nem ússzuk meg ezer forint alatt az előre elkészített ajándékcsomagokat. A Tibi kiszerelése 1099 forint, igaz ebbe már a csokikon kívül szaloncukrok is vannak. A Mikuláscsokoládék tekintetében óriási a szórás, találni mikulást 1599 forintért is, ám ha nem akarjuk nagyon kinyitni a pénztárcánkat, és megelégszünk egy kisebbel akkor már 349 forintért is tudunk venni hazai márkás figurát. A szaloncukrok vonatkozásában az 1 kg-os kiszerelésből találni 1499 forintól, egészen 1899 forintig is. 





 





Ezeket olvastad már?
„Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – apja után a bátyját is halálra gázolták

„Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – apja után a bátyját is halálra gázolták

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás