RETRO RÁDIÓ

Szép csendben újra összeborult a DK és az MSZP Zuglóban





Folytatódik a zuglói balos zűrzavar... Zugló polgármestere, a szoci Horváth Csaba, és a DK-s Horváth Zsolt alpolgármester egy, a Zugló hivatalos oldalán megjelent szűkszavú közleményben tudatták, hogy újra szent a béke közöttük. Horváth október végén váltotta le alpolgármesterét, bizalomvesztésre hivatkozva. Most ezt csinálták vissza...



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.12.
Zugló

Nagyon zavaros a DK és az MSZP ügye Zuglóban. Miután tavaly ősszel Tóth Csaba volt országgyűlési képviselőt több korrupciós üggyel is meggyanúsítottak, ő pedig erre válaszként visszalépett a jelöltségről, úgy tűnt, hogy a DK megpróbálja átvenni a hatalmat Zuglóban. Pár héttel Tóth visszalépése után két szocialista képviselő, Hevér László György és Bitskey Bence átült a DK-ba, ezzel többségbe is kerültek Gyurcsány emberei Zuglóban, akik azonnal jelezték is, hogy elegük van a régi szoci elit teljhatalmából. 

A DK és az MSZP Zuglóban: Horváth Zsolt és Horváth Csaba újra együtt gazdálkodnak okosan... 

A DK-s alpolgármester egyenesen arra szólította fel az egzotikus pálmafáiról elhíresült Horváth Csabát, hogy határolódjon el „a Tóth Csaba-féle lejárató maffiamódszerektől”, majd hozzátette: „mi nem a Tóth Csaba-féle politikát szeretnénk itt képviselni, és nem a NER és Tóth Csaba összefonódását Zuglóban”. Tavasszal aztán új szintet lépett a régi szoci elit kiszorítása a kerületből, amikor a Tóth Csaba emberének tartott Baracskai Gábort menesztették a Városgazdálkodási Zrt. éléről. Úgy tűnt, sikerül levagdosni a „zuglói szoci keresztapa” csápjait, aki hiába lépett vissza, pozícióban maradt embereivel továbbra is megpróbálja uralni a kerületet.

Felmentette alpolgármesterét Horváth Csaba

Októberben aztán a Bosnyák téri gigaberuházás kapcsán Horváth Csaba és alpolgármestere, a DK-s Horváth Zsolt esett egymásnak. A polgármester azt sérelmezte, hogy bár alpolgármestere őt szóban arról tájékoztatta, hogy ő és pártja támogatja a Bosnyák téri építkezést, végül a DK zuglói és fővárosi képviselői nem szavazták azt az előterjesztést, amely a Bosnyák téri kerületközpont előkészítéséről szólt. „Egy sajtóközleményből kellett megtudnom, hogy mást gondol, mint amit a szemembe mond” – fogalmazott Horváth Csaba az eset kapcsán és bizalomvesztésre hivatkozva felmentette Horváth Zsoltot az alpolgármesteri feladatai alól. „Bármilyen munkahelyi környezetet megmérgez az őszinteség hiánya vagy egy intrikus munkatárs. Ez a hozzáállás méltatlan az elmúlt három év közös munkájához, méltatlan az alpolgármesteri tisztséghez, méltatlan az alpolgármestertársaihoz, akikkel a kabinetben minden héten órákat töltünk Zugló ügyeinek megvitatásával. De mindenekelőtt méltatlan a zuglói polgárokhoz” – írta közleményében a polgármester.

Háttéralkut kötött a DK és az MSZP Zuglóban?

Hogy az október végi menesztés óta mi történhetett a két Horváth, illetve a DK és az MSZP között Zuglóban, az egyelőre nem ismert, az viszont biztos, hogy a nagy összeborulás megtörtént, Horváth Zsolt pedig újra alpolgármester a kerületben. „Egyetértésre jutott Horváth Csaba, Zugló polgármestere és Horváth Zsolt alpolgármester. A felek egyetértettek abban, hogy folytatni kell a 2019-ben megkezdett közös és eredményes munkát a zuglóiak érdekében. Megállapodtak abban, hogy a jövőben minden vitás kérdést személyesen, párbeszéd útján rendeznek. Ez vonatkozik a már korábban közösen meghozott döntésekkel kapcsolatos megváltozott véleményekre is. Horváth Csaba hangsúlyozta, hogy az őszinteség és az esetleges viták belső rendezése az alapja a polgármester és az alpolgármester közötti bizalomnak. Zugló polgármestere és alpolgármestere az ügyet ezzel lezártnak tekintik” - áll a közleményben, ami nyomatékosan jelzi: további kérdéseknek az ügyben helye nincs, pont. 

A zuglóiaknak elegük van!

A közleményt tartalmazó posztot meglepően kevesen olvasták, így a nagy kibékülés híre a sajtóba sem került be eddig – vélhetően ez is lehetett a terve Horváth Csabának. Kommentelő azonban mégis akad, egy zuglói hölgy felcsattant a kibékülés híre olvastán. „Menjenek a P...csába és ott acsarkodjanak! Ez a két szélhámos nem tett semmit Zuglóért, egy kalap s***t nem érnek!” - fogalmazta meg saját - és nyilván sok más zuglói... - véleményét Mária Zugló hivatalos Facebook-oldalán.





 





Ezeket olvastad már?
Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás