„Ott akarok lenni velük, amikor felnőnek” – naplót ír lányainak a halálos beteg anya





Az édesanyának már csak hónapjai vannak hátra.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2022.12.22.
rákos

Amikor Alex Jamiesonnak azt mondták, hogy valószínűleg 14 hónapja van hátra, nem tudta elfogadni, és máig képtelen rá. Kezdetben azt hitték, hogy a 39 éves édesanya Crohn-betegségben szenved, de később felfedezték, hogy valójában bélrákról van szó.

A rák kétszer is visszatért az elmúlt évben. Az első után azt mondták neki az orvosok, menjen, élvezze az életét, mert meggyógyult. Legalábbis azt hitték.  A legutóbbi, szeptemberi eredmények alapján azonban az orvosok azt mondták, gyógyíthatatlan, nem tudnak érte semmit sem tenni. Alex azonban nem adja fel a reményt.

Az általános iskolai igazgatóként dolgozó asszony dacol a diagnózissal és nem hajlandó bakancslistát sem írni. Férjével, Paullal fogadalmat tettek, hogy mindent elkövetnek, hogy Alex tovább élhessen, látni akarja ugyanis felnőni a hétéves Annabelt és az ötéves Imogent.

A kétgyerekes anyuka attól tart, hogy a kislányok nem fognak emlékezni rá, és összetöri a szívét a gondolat, hogy nem lesz velük életük mérföldköveinél. Ezért elhatározta, naplót ír a lányoknak a születésüktől kezdve, mesékkel és történetekkel a közös életükről, valamint tanácsokkal a jövőre nézve, hogy meg tudja majd őket vigasztalni.

Leveleket is ír a lányoknak, amelyeket életük fontos eseményein nyithatnak majd ki, mint az iskolakezdés, vagy éppen az esküvőjük. Így olyan lesz, mintha ott lenne velük a nagy napon.

„Nyilvánvalóan annyi időt szeretnék Paullal tölteni, amennyit csak tudok, de számomra ez arról szól, hogy a lányok emlékezzenek rám”  – mondta könnyek között Alex a Mirrornak. 

Valahogy ott akarok lenni nekik a jövőben, és nagyon szeretném, ha tudnák, mennyit jelentettek nekem.

Az édesanya visszaemlékezett arra, hogy 2018-ban Crohn-betegséggel diagnosztizálták, de hiába tett meg mindent, tartotta be az előírásokat, az állapota nem javult. Mondta is az orvosának, hogy biztos benne, hogy itt másról van szó, nem csak Crohnról. 2021-ben egy nap annyira rosszul lett, hogy rohammentővel vitték kórházba. A vizsgálat kimutatta, hogy bélelzáródása van, ezért sürgős műtétre volt szüksége, hogy eltávolítsák a belei egy részét, és ennek eredményeként sztómát szereltek fel.

Miután felépült, a sebész azt mondta neki, hogy szerencséje volt, hogy életben van, mert a belei bármelyik pillanatban szétrepedhettek volna. „Akkor szerencsésnek és pozitívnak éreztem magam” – emlékszik vissza Alex.

Két héttel később azonban az orvosok szörnyű hírt közöltek vele: a műtét során rákos elváltozásokat találtak a bélrendszerében. Alex nem akarta elhinni a diagnózist, túl fiatalnak tartotta magát a bélrákhoz. Mint kiderült, a daganat áttéteket képzett több szervében is.

„Elmentünk kirándulni a családdal és nagyon sok idős párral találkoztunk a parton. Akkor arra gondoltam, milyen szomorú, hogy mi Paullal nem fogunk tudni így megöregedni egymás mellett. Mint kiderült, Paulnak is épp ez járt a fejében, csak nem akart elszomorítani.”

A család nyáron elment egy kéthetes mexikói nyaralásra is, hogy örök emlékeket gyűjtsenek. Alex úgy fogalmazott, abban a két hétben elfelejtkeztek az egész világról, csak boldogok voltak. 

Bár a lányok tudják, hogy édesanyjuk beteg, azt nem közölték velük, hogy mennyi ideig lehet még velük.

„Életem legboldogabb időszaka volt az anyjuk lenni, ez volt a legvarázslatosabb dolog, ami történhetett velem.

 

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás