Kisiklott egy ammóniát szállító vonat: ködre és orrfacsaró bűzre ébredtek a szerbiai városban





Kisiklott egy ammóniát szállító tehervonat a dél-szerbiai Pirot város közelében. A helyi sajtóhírek alapján legalább 15 embert szállítottak kórházba.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.28.
Módosítva: 2022.12.28.
vonatbaleset Szerbia

A Bors számolt be a balesetről a Maszolra hivatkozva, és mint megtudták,  a sérültek között több gyermek is van, de szerencsére senki sincs életveszélyben.

Az ezerlakosú Pirotban hétfő reggel erős ködre és ammóniaszagra ébredtek az emberek, később kiderült: egy 20 vagonos ammóniát szállító vonat siklott ki – írja a portál a Nova S című lap információi alapján. A vonat a bolgár Agropolychimtől szállította az ammóniát a szerbiai Zorka Eliksir műtrágyagyártóhoz. Utóbbi Szabács városban működik, 90 kilométerre Belgrádtól. A sajtó úgy tudja, hogy még vasárnap délután siklott ki a szerelvény két kocsija Pirot mellett, az egyikből pedig szivárogni kezdett az ammónia.

Azt még nem tudni, hogy mi okozta a balesetet, de a hatóságok már vizsgálódnak. A szerb infrastruktúráért felelős miniszter szerint a vonat a vasútvonal rossz állapota miatt siklott ki.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás