RETRO RÁDIÓ

Jó, ha tudod, így közlekedhetsz most Budapesten!





Szilveszter éjjel sem áll le a tömegközlekedés. Újév első napján ünnepnapi és munkaszüneti nap szerint járnak majd a BKK járatok.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.31.
Módosítva: 2022.12.31.
közlekedés menetrend villamos HÉV busz BKK MÁV járatok Volán

A Budapesti Közlekedési Központ idén is folyamatosan biztosítja a közösségi közlekedési szolgáltatást az év végi ünnepek idején - olvasható a BKK honlapján. Mint írják, Szilveszter éjszaka minden éjszakai autóbuszjárat jelentősen sűrűbben indul, továbbá egész éjjel közlekedik az M2-es, az M4-es metró, az M3-as metró a déli szakaszon (Kőbánya-Kispest – Kálvin tér között) és a 4-es és a 6-os villamos, valamint a HÉV-ek, illetve hosszabb üzemidővel jár az M1-es metró

Január 1-jén a nappali járatok ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi rend szerint viszik az utasokat. Az M3-as metrópótlás december 23. és január 1. között mindennap a munkanapi közlekedési rend szerint zajlik, azaz a metró a Újpest Központ és a Göncz Árpád városközpont, illetve Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között jár, a Göncz Árpád városközpont és a Kálvin tér között pótlóbusszal utazhatnak.

A BKK szilveszterkor a megváltozó utasforgalmi igényekhez igazodó közlekedési rendet vezet be Fotó: Jászai Csaba

Közlekedés szilveszterkor és újév napján

December 31-éről január 1-jére virradó, szilveszter éjszaka a várhatóan megnövekedő utasforgalom miatt valamennyi éjszakai autóbuszjárat jelentősen sűrűbben indul, továbbá egész éjjel közlekedik az M2-es és az M4-es metró, az M3-as metró Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között (a Nagyvárad téren megállás nélkül áthalad), az M30-as állomáspótló autóbusz, illetve a 4-es és a 6-os villamos. Ezen felül hosszabbított üzemidővel közlekedik az M1-es metró, illetve a MÁV-HÉV tájékoztatása szerint minden HÉV-vonalon egész éjjel közlekednek a vonatok.

Január 1-jén a nappali járatok ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi közlekedési rend szerint indulnak.

Az M3-as metró közlekedési rendje 

Az M3-as metró december 23. és január 1. között mindennap egész nap a Újpest Központ és a Göncz Árpád városközpont, illetve Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között jár, a Göncz Árpád városközpont és a Kálvin tér között pótlóbusszal utazhatnak.

Közlekedési rend 2023 első napjaiban

Január 2-tól 6-ig az iskolaszünetben érvényes munkanapi menetrend lesz érvényben.

Január másodikától áll vissza a régi rend Fotó: Keresztesi Balázs

Megnövekedett utasforgalommal számol a MÁV-Volán csoport is

Szilveszterkor és Újév első napján az átlagos hétvéginél jóval nagyobb utasforgalomra számít a MÁV és a Volánbusz. A Társaság ezért arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak a menetrendváltozásról. Érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható. A MÁV-Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok – a MÁV-START, a Volánbusz, és a MÁV-HÉV – az ünnepekhez igazították a járatok közlekedési rendjét- olvasható a MÁV csoport honlapján.

Így utazhatunk vonattal

Év végén, szilveszterkor és jövő év elején sem változik a naptári naphoz képest a vasúti közlekedési rend, azaz 31-én szombati, újév napján vasárnapi, január 2-tól pedig a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt január 1-jén éjfélig vehetik igénybe.

Így közlekedhetünk a Volánbusszal

December 31-én, szilveszterkor szabadnapi, január 1-jén, újévkor a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint indulnak a járatok. Január 2. és 6. között szintén a tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszjáratok. Január 7-én szabadnap, 8-án a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje érvényes. Január 9-én, hétfőn a hét első munka- és tanítási napjára meghirdetett autóbuszok indulnak. Az ünnepi menetrenddel kapcsolatos teljes és részletes tájékoztatás a Társaság honlapján olvasható. 

Így járnak a HÉV-ek 

A december 31-éről január 1-jére virradó éjszakán valamennyi HÉV-vonalon biztosított az éjszakai eljutás.  Az év végi ünnepi menetrendről a MÁV-csoport holnapján olvashatnak. 

Szilveszter éjjel a HÉV is jár Fotó: Nagy Zoltán / Metropol

 





 





Ezeket olvastad már?
Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

Álmai tortáját rendelte meg egy nő: durván félreértették – Videó

Álmai tortáját rendelte meg egy nő: durván félreértették – Videó

„Azt hittem, egy pattanás” – Görögdinnye méretű daganat tette pokollá a férfi életét

„Azt hittem, egy pattanás” – Görögdinnye méretű daganat tette pokollá a férfi életét

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás