RETRO RÁDIÓ

Hatalmas bátorság! Ők laknak most a 10 éve üresen álló horrorházban

Megvették a kulcsi családirtó házát. 2012 áprilisában Horváth Csanád Jutas négy szerettét ölte meg brutális kegyetlenséggel a település egyik legnagyobb épületében.Megosztás
Szerző: metropol
2022.12.01. 05:50
gyilkosság kegyetlen emberölés

Pokoli Horváth Csanád Jutas az ideje nagy részét számítógépes játékokkal töltötte. Ugyan Kulcs egyik legnagyobb és legpazarabb házában lakott családjával, azonban a gazdagság nem vonta magával a boldogságot is.

2012 áprilisában vérfürdő helyszínévé vált a csendes kulcsi ház Fotó: Bors

Démoni létrendbe akart emelkedni

A családtagok egymással is alig kommunikáltak, és az épületen belül mindenkinek megvolt a saját, kulcsra zárható részlege. Csanád Jutas hosszú ideig fontolgatta, hogy megszabadul szeretteitől, ugyanis úgy vélte, ők gátolják meg abban, hogy egy magasabb rendű, démoni létrendbe emelkedjen.

Az első gyilkosság: 2012. április 4-én elcsalta a bátyját egy közeli ingatlanba azzal az ürüggyel, hogy végre kipróbáljanak egy korábban vásárolt nyílpuskát. Az épületbe érve Jutas hátulról leszúrta 34 éves testvérét.

A második gyilkosság: egy nappal később a 87 éves nagyapját megverte, majd leszúrta a könyvtárszobában.

A harmadik gyilkosság: közvetlenül utána, ugyancsak egy késsel végzett a hálószobában tartózkodó, 83 éves nagyanyjával.

A negyedik gyilkosság: Horváth a többi szerettét április 6-án szerette volna meggyilkolni. Áramot vezetett a ház emeletére vezető ajtó kilincsébe, de a módszer nem vált be. A férfi rájött, hogy drasztikusabb eszközre van szüksége, ezért ismét kést ragadott, és rátámadt a nővérére. A lány jajveszékelését a szülők is meghallották, és odasiettek. Ekkor végezte ki Csanád az édesapját. Az anyát is megpróbálta megölni, de ő súlyos sérülésekkel megúszta. A nővérnek sikerült értesítenie a közelben lakó barátját, aki azonnal elindult a helyszínre, és felhívta a rendőrséget is. A gyilkos időközben elmenekült a házból, de néhány órával később a Duna-parton elfogták.

Jutas egy videójáték játékosának képzelte magát Fotó: Bors

Nem volt beszámítható

Az igazságügyi elmeorvosok szakvéleménye alapján a férfi a büntethetőséget kizáró mértékű elmezavarban szenvedett, ezért felmentették a gyilkosság vádja alól, és elrendelték a kényszergyógykezelését. Ez azt jelenti, hogy az elvi lehetőség megvan rá, hogy egy nap gyógyulttá nyilvánítsák és kiengedjék.

Ismerik az ingatlan véres múltját

Az impozáns épületet a helyiek azóta a rémségek házának nevezik. A telek egyik leválasztott részén egy kisebb lakóingatlan áll, azt használja a történtek óta Manyi, a férfi édesanyja, aki a Borsnak korábban elmondta, hogy nem fogadná vissza gyermekét. A nagy házat évek óta árulták, de sokáig nem találtak komoly érdeklődőt. Néhány hónappal ezelőtt azonban eldőlt az épület sorsa, és megvette egy vállalkozó házaspár.

Bizonyítékokat pakolnak a rendőrök
Tíz éve rendőri egységek lepték el az utcát Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Sanyi és Erika udvariasan bemutatkozott, de mélyebben nem ismerkedtünk meg!

– mondta a Borsnak az egyik szomszéd, és hozzátette: a környéken élők csodálkoztak, hogy léteznek emberek, akik képesek beköltözni a horrorpalotába.

Nem kell ahhoz feltétlenül a szellemekben hinni, hogy egy ilyen múlttal rendelkező házról azt gondoljuk, hogy rosszak az energiái

– magyarázta az idős asszony.

Ugyan az új lakókat elérték, de nem kívántak nyilatkozni. Annyit azért elárultak, hogy természetesen hallottak arról, hogy mik történtek az új otthonukban, ez rossz érzéssel is töltötte el őket, de már csak a saját életükkel foglalkoznak.

A család egyébként a ház eladásával egy időben felújíttatta a meggyilkoltak sírkövét. A nevük helyett csak annyi szerepel rajta: Szeretteink.

 

Ezeket olvastad már?
Rejtélyes halál az eljegyzés előtt: holtan találták meg a debreceni édesanyát és kisfiát

Rejtélyes halál az eljegyzés előtt: holtan találták meg a debreceni édesanyát és kisfiát

Borzalmas buszbaleset, rengeteg a halott

Borzalmas buszbaleset, rengeteg a halott

Rongálnak és üvöltöznek: a fiatalok miatt áll a bál egy településen

Rongálnak és üvöltöznek: a fiatalok miatt áll a bál egy településen

Véres családi tragédia Mohácson, megszólalt a szomszéd

Véres családi tragédia Mohácson, megszólalt a szomszéd

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás