Fénytraktor, fénytaxi, mézeskalács-villamos - itt vannak a legtrendibb ünnepi járművek

Az ország minden táján felbukkannak különlegesebbnél különlegesebb járművek, amelyek feldobják az adventi várakozás hangulatát. Ezeket gyűjtöttük most össze.Megosztás
Szerző: Zs. B. Ö.
Létrehozva: 2022.12.11.
advent autó villamos ünnepi díszítés

A karácsonyi várakozás során mindent megcsodálunk, aminek fénye van. A mai, modern technikának köszönhetően a LED-es világítások már különböző kocsikra, járművekre is felszerelhetők, így díszítve fel azokat. Kiválogattuk a 2022-es advent legszebb és legmeghökkentőbb adventi járműveit.

Fénytraktor

A Somogy megyei Kéthelyen a helyi Gazdakör tagjai gondoltak egyet, majd fogták magukat, és több száz méternyi fényfüzérrel szerelték fel a traktorjaikat. A gépek többször körbevonultak a faluban, ahol nemcsak a helyiek, hanem a környékbeli lakók is megcsodálták a fénytraktorokat. Persze a vicc kedvéért jegyezzük meg: mindegyik traktor egyszerre csak egy helyen volt Kéthelyen.

Fénytraktor Kéthelyen
Ilyen traktorból vonult fel húsz a somogyi faluban Fotó: M. B. / Somogy Megyei Hírlap

Mézeskalács-villamos

Ami Budapesten nincs, az van Miskolcon, ugyanis idén ötödször indítják újra a mézeskalács-színűre festett adventi villamost. A gépet nemcsak helyben, hanem már országszerte ismerik, sőt, eddig zsinórban négyszer nyerte el a "Legszebb európai sdventi villamos" kitüntető címet is.

Karácsonyi tűzoltóautó

Az ünnepi díszbe öltözött Mercedes retro jármű idén a II. kerületi játszóterek közelében lesz megtalálható szombatonként.

Karácsonyi tűzoltóautó
A karácsonyi  tűzoltóautó a kicsik kedvence Fotó: Facebook

Fénytaxi

Az egyik fővárosi taxivállalat, a Főtaxi úgy döntött, egy elektromos meghajtású Teslát díszít fel csaknem 100 méternyi fényfüzérrel. A folyamat 10 órát vett igénybe. Ráadásul azok a szerencsés utasok, akik a Fénytaxival utazhatnak, az autóba szerelt kamerának elmondhatnak egy kívánságot is.

Fénytaxi
Még a kívánságokat is teljesíti a fénytaxi Fotó: Főtaxi

Rendőrségi fényautó

Az egyetlen kivétel a felsorolásban, ezt ugyanis a BRFK sajnos idén nem állítja ki a Rendőrpalota elé. Egy alkalomra mégis feldíszítették, és a rendőrség Mikulásával együtt elvitték a Szent János Kórház gyermekosztályához, ahol a lábadozó kicsik gyönyörködhettek benne.

Mikulásbusz, mikulástroli

Dacára annak, hogy a fényvillamosokat idén nélkülöznünk kell, a BKV Mikulásbusza és Mikulástrolija újra útnak indult. A Mikulásbusz hétvégente a 107-es vonalon közlekedik. A jótékonysággal is egybekötött Mikulástroli menetrendje pedig itt található.

Mikulásbusz
Fotó: BKK
Mikulástroli
Pazar kényelemmel vár mindenkit a Mikulásbusz  Fotó: BKK

 

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás