Sokkot kapott az anyuka, amikor megtudta, mi rejtőzik a padlója alatt

Az edinburghi nő a fűtést szerette volna korszerűsíteni, azonban a felújítási munkálatok nem várt fordulatot hoztak.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.12.05.
időkapszula

Nem hitt a szemének a kétgyerekes Eilidh Stimpson, amikor az otthona felújítása során egy whiskysüveg és egy abba csúsztatott, 135 éves üzenet került elő a padlója alól. A viktoriánus időkapszulában rejtőző, kézzel írt levelet a nő vízvezeték-szerelője fedezte fel – írja a Metro.

 

Illusztráció: Pixabay

Peter Allan az anyuka megbízásából helyezte volna át a radiátort, emiatt kellett lyukat vágnia a régi padlóba is. Ahogy azonban kivágta a megfelelő méretű rést, egy poros üvegre bukkant, amely 1887. október 6. óta nyugodott a ház alatt. Eilidh ugyan nagyon izgatott volt, de megvárta, míg 8 és 10 éves gyerekei hazaérnek az iskolából, és csak akkor próbálta felbontani az üzenetet rejtő palackot. Az üveget végül szét kellett törniük, másként nem tudtak az üzenethez hozzáférni, mert a régi papír túl könnyen elszakadt volna.

Az üzenet 7049 hetet és négy napot nyugodott a padló alatt teljes titokban, de az anyuka megosztotta a világgal a tartalmát. „James Ritchie és John Grieve fektették le ezt a padlót, de a whiskyt nem mi ittuk meg. 1887. október 6. Bárki is találja meg ezt a palackot, gondoljon az út mentén keringő porainkra” – állt a kézzel írt papíron.

Az anyuka itt még nem zárta le a történetet, kutatásai során kiderült, hogy két férfi valóban élt ezen a néven a környéken 1887-ben. Eilidh az üzenetet gondosan elrakta, és tervezi, hogy hasonló időkapszulát hagy maga után az eljövendő generációk számára.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás