Ezekről az élelmiszerekről mondtak le az emberek - Videó!





Megkérdeztük a budapestieket, hogy az infláció mennyiben befolyásolja a karácsonyi menüt. Vannak, akiknek az alapvető élelmiszerekről is le kell mondaniuk.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.12.07.
Módosítva: 2022.12.07.
élelmiszerválság infláció ünnepek

 

Az élelmiszereken is meglátszik, hogy az infláció az egekbe szökött, például egy kiló kenyér már kilencszáz forint körül mozog. Az ünnepek közeledtével az áremelkedés miatt sok családnak le kell mondania a megszokott karácsonyi lakomáról, így várhatóan kevesebb vagy szerényebb fogások kerülnek az ünnepi asztalra. 

Sok családnál kevesebb fogás kerül a karácsonyi asztalra az élelmiszerek drágulása miatt.

Megkérdeztük az embereket, hogy mennyiben befolyásolta az élelmiszerek drágulása a vásárlási szokásaikat, illetve ennek fényében mi lesz a karácsonyi menü.

Ottó családjának szerényebb lesz idén a karácsony Fotó: Metropol

„Ez az év eléggé katasztrofális volt, anyagilag megviselt, és a keretet a bér határozza meg. Tehát éppen emiatt sokkal szerényebb lesz a karácsonyunk. Valószínű, hogy a fogásokban fogunk egy picit változtatni.  A párom is már nehezen viseli a nagycsaládos karácsonyi ebédeket, ezért kevesebb fogást fogunk elkészíteni” – mondta Alfater Ottó.

József tudatosabban étkezik Fotó: Metropol

„Jobban meggondolom, hogy mit eszünk és tudatosan étkezünk. A karácsonyi ebéd nálunk a szokásos lesz, halászlé töltött káposztával” – mondta Horváth József.

Van, aki szerint egy kis odafigyeléssel kibírható az élelmiszerek drágulása.

 

Károly szerint le kell mondanunk dolgokról Fotó: Metropol

„Szerintem mindenki a saját életéhez igazítja, illetve a keresetéhez, hogy mit vásárol. Én például sportolok, tehát nem sokat eszem. Azt gondolom, hogy ha az ember egy picit odafigyel, és hajlandó lemondani bizonyos dolgokról, akkor élhető a dolog. Természetesen láthatjuk azt, hogy drágul minden napról napra, úgyhogy alkalmazkodni kell" – mondta Molnár Károly.

Istvánné szerint rosszabb világ van most, mint háború után Fotó: Metropol

„Felvágottat abszolút nem veszek. Mondjuk a héten vettem lecsókolbászt, húsz dekát, mert lecsót csináltam és abba kell. A karajt szeretem, de arra már nem telik. Karácsonyra azért veszek, de inkább főzeléket, zöldbabot, borsót eszek, mert az elmegy üresen. Rosszabb világ van mostan, mint háború után volt. Karácsonyra csak halászlét csinálok, mást nem” – mondta Klemán Istvánné.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás