Elképesztő mennyi balesetet okozott az ónos eső – Videó





Sorra szedi áldozatait a télies időjárás: a köd és a csúszós út együttesen támad.



Megosztás
Szerző: WG
Létrehozva: 2022.12.16.
autó baleset ónos eső

Három baleset is történt az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Balatonszárszónál, ezért az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Összesen hat jármű érintett a karambolokban, a műszaki mentés folyamatban van. A 125-ös kilométernél a forgalmat a rendőrség a csomóponton keresztül eltereli, de így is csaknem 5 kilométeres autósor alakult ki.

Fotó: Donka Ferenc

Az M5-ös autópályán a Röszke felé vezető oldalon egy kamion csúszott ki az útról, átszakítva a szalagkorlátot. A műszaki mentés miatt Lajosmizse térségében mindkét oldalon lezárták a belső sávot, több kilométeres már a torlódás.

Békésszentandrás határában az M44-es autóúton egy bolgár kamion csúszott bele az árokba, ahol fejtetőre borult. A megsérült sofőrt a szarvasi tűzoltók szabadították ki a fülkéből, és a mentők kórházba vitték. A műszaki mentést csak ezután kezdik, mert előtte a szállítmányt ki kell pakolni, így Kecskemét felé lassú haladásra kell készülni.

Rónabánya és Cered között az ónos eső miatt kidőlt fák akadályozzák a közlekedést, emiatt teljes útzár lépett életbe. Cered és térsége egyedül Pétervására felől közelíthető meg, Zagyvaróna felől csak Rónabányáig lehet eljutni. A lezárás akár még a szombaton is tarthat, mivel mintegy 30 kidőlt fát kell eltávolítani a 2304-es számú útról.

A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a megszokottnál jóval óvatosabban vezessen mindenki, sőt, aki megteheti, ne induljon el ónos esőben.

Ha ez nem győzött meg nézd meg a következő videót, amelyben jól látszik, milyen tehetetlenek a sofőrök, amikor megcsúsznak az ónos eső miatt lefagyott útfelületen!

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás