Egyre többen lesznek főállású barátnők





Sok húszas éveiben járó nő marad otthon, hogy gondoskodjon párjáról – derül ki egy kutatásból.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2022.12.17.
munka kapcsolat barát fizetés barátnő

Harriet Fletcher, az egyik cambridge-i egyetem munkatársa szerint: „Egyre több fiatal nő érzi úgy, hogy vissza kell térjen a korábbi nemi szerepekhez, mely során a férfi dolgozott, a nő pedig otthon volt.”

Ezek a nők felhagynak a munkával, teljes mértékükben barátjukra támaszkodnak. Szinte egész nap otthon vannak, főznek, mosnak, takarítanak, bevásárolnak és TikTok-videókat készítenek a #stayathomegirlfriend (szabad fordításban: otthon maradt barátnő) használatával.

Shireen Kanji, az egyik londoni egyetem munkatársa hozzátette: „Sokaknak az a meggyőződése, hogy a jelenleginél több elismerést kellene kapjanak azok a munkák, amiért nem jár fizetés.”

Az egyik ilyen személy a 28 éves Summer Hawkins, aki korábban tanárként dolgozott, de mára a 27 éves Biggs Chris ingatlanmágnással él együtt.

A pár az egyik közösségi oldalon ismerkedett meg, majd egy klubban találkoztak először, mely randi olyan jól sikerült, hogy több napon át tartott.

Öt hónappal kapcsolatuk kezdete után Biggs megkérte Summert, hogy költözzön hozzá, hogy minél több időt tudjanak együtt tölteni.

A korábban tanárként dolgozó Summer nagyon stresszesnek tartotta a tanári pályát és utálta fizetni a számlákat, akárcsak az albérletét, így boldogan odaköltözött újdonsült párához – hívta fel a figyelmet a Daily Star.

Minden reggel a párom előtt kelek, megengedem neki a vizet, hogy kellemes legyen, mire fürödni megy, majd elkészítem a reggelijét, amit csak kér.

Summer ezután rendet rak és kitakarítja otthonukat, de a napja része, hogy megsétáltassa kutyájukat, elmenjen az edzőterembe és bevásároljon.

Semmi pénzem nincs. Mindent a párom fizet. Bármit, amire csak szükségem van. Ha új ruhát akarok venni, azt ugyanúgy kifizeti, mint a számlákat, a jelzálogot, a benzint és minden mást is. Így sokkal kevesebb stressz ér. Miután a párom hazaér minden percünket együtt tudjuk tölteni és a teljes figyelmemet rá tudom fordítani.

– fogalmazott a 28 éves lány.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás