Egyetemi kutatók kísérlete szerint a komló megakadályozza az agyi fehérjék összetapadását, ami esetlegesen Alzheimer-kórhoz vezethetne.
Egy tanulmány szerint a komlós sörök mérsékelten fogyasztva segíthetnek a demencia csökkentésében. A Milano-Bicocca Egyetem kutatói a sörben található komlóvirág-kivonatok négy gyakori fajtáját tesztelték, hogy megállapítsák, mennyire segítik elő az agyi fehérjék összetapadását, ami Alzheimer-kórhoz vezethet.
Bár az eredmények egyáltalán nem utalnak arra, hogy az embereknek több sört kellene inniuk, mivel az alkohol az Alzheimer-kór kockázati tényezője, a kutatók szerint a komló lehet az alapja azoknak az élelmiszereknek, amelyek csökkentik a neurodegeneratív betegségek kockázatát. Ilyenek lehetnek például a komlót tartalmazó gyógyteák vagy üdítők.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre