Megváltozott munkaképességű embereknek segítenek fiatal programozók

A Codecool programozóiskola diákjaiból álló csapat nyerte meg a Morgan Stanley által megrendezett Code to Give hackathont, ahol megváltozott munkaképességű emberek számára könnyítették meg a munkakeresést.

Megosztás
Szerző: Metropol
2022.11.22. 12:00
közös cél

A Morgan Stanley budapesti irodája másodszor hirdette meg Magyarországon a Code to Give programot. A kezdeményezés lényege, hogy a vállalat szakemberei diákokkal és pályakezdő szakemberekkel fognak össze, hogy egy egyhetes virtuális hackathon során nonprofit szervezetek problémáira fejlesszenek innovatív digitális megoldásokat.

Segítség a megváltozott munkaképességűeknek

Az idei versenyen a megváltozott munkaképességű emberek elhelyezkedését segítő Salva Vita Alapítvány „megrendelésére” kellett kifejleszteni egy olyan digitális megoldást, amely a toborzási-kiválasztási folyamat első fázisát jelentő képességfelmérés során ad segítséget. A folyamat magában foglal egy angol nyelvi, egy vizuális észlelési és egy szociális kompetenciákat felmérő tesztet, valamint egy munkamotivációs felmérést is. Jelenleg mindez papíralapon zajlik – a feladat a tesztek digitalizálása volt, méghozzá akadálymentes módon úgy, hogy a fogyatékkal élő felhasználók számára is könnyen elérhető legyen.

Összefogásban az erő

– Nagyban növeli az elhelyezkedés és a munkahely megtartásának esélyét, ha az álláskeresési folyamat elején pontos képet alkotunk és adunk a jelöltek tudásáról, képességeiről. Ez minden munkavállaló esetén így van, de a megváltozott munkaképességű emberek esetében talán még nagyobb jelentőséggel bírhat – mondta el Vég Katalin, a Salva Vita Alapítvány ügyvezetője, a zsűri tagja.

A Codecool Oktatási Intézet csapata nyert

A hackathonra 14 csapat jelentkezett, akik egy héten át dolgozhattak a megoldáson Morgan Stanley-s mentorukkal. A legjobb tíz csapat a bank budapesti irodájában mutatta be megoldását a vállalat és az alapítvány munkatársaiból álló zsűrinek. Szoros versenyben a Codecool Oktatási Intézet három tanulójából álló csapat, Szilágyi Petra, Kis Lóránd, és Szabó Imre pályázatát ítélték a legjobbnak, amely intuitív módon tette lehetővé a tesztek online kitöltését.

Fotó: Shutterstock

 

Ezeket olvastad már?
Ezen még Árpa Attila is ledöbbent, ezt tette vele Metta – Videó!

Ezen még Árpa Attila is ledöbbent, ezt tette vele Metta – Videó!

Sokkoló családi dráma, feldarabolta felesége holttestét a kegyetlen apa

Sokkoló családi dráma, feldarabolta felesége holttestét a kegyetlen apa

A benzin-árstop nem éli meg a karácsonyt?

A benzin-árstop nem éli meg a karácsonyt?

Aláírásgyűjtés indult az magas padlós villamosok ellen

Aláírásgyűjtés indult az magas padlós villamosok ellen

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik