RETRO RÁDIÓ

Magyar népviseletben fogadták Mága Zoltánt Torontóban

A világhírű hegedűművész előadásán részt vett Novák Katalin köztársasági elnök is.Megosztás
Szerző: metropol
2022.11.01. 16:30
megható összetartás

A méltán népszerű hegedűművész Mága Zoltán Kanadában, azon belül is Torontóban lépett fel a hétvégén. Sikeres koncertjén a helyi magyarok fogadták nagy szeretetben, közülük többen magyar- és székely népviseletbe öltözve élvezték a szülőhaza dalait és ritmusát.

Mága Zoltán boldogan számolt be róla Facebook-oldalán, hogy milyen élmény volt a számára a Magyar Örökség Gálájának fő fellépőjének lenni Kanadában.

„Hatalmas siker a Magyar Örökség Gáláján! Már számos alkalommal léptem fel az Egyesült Államokban és Kanadában is . Torontóban legutóbb 2019-ben a Roy Thomson Hall-ban adtunk teltházas koncertet. Mindig felemelő érzés Kanadában játszani, mert ezáltal személyesen tapasztalhatom meg, hogy mennyire fontos a tengerentúli magyar közösségeknek is a hazaszeretet. Most sem volt ez másképp. A közönségből többen magyar, székely népviseletben érkeztek és meghatódva énekelték el közösen a Kossuth nótát.

A magyar emberek számtalanszor bizonyították már, hogy éljenek bárhol is a világban egyetlen határ sem választhatja el őket egymástól, és példamutató összefogással, ha kell hegyeket tudnak megmozgatni” - árulta el a zenész a bejegyzésében. Hozzátette, a vendégek között volt Novák Katalin köztársasági elnök is, akivel még közös képet is készített a koncert végeztével Mága Zoltán.

Ezeket olvastad már?
Szívszaggató: Halott csecsemőt találtak a  gyermekkórház előtt

Szívszaggató: Halott csecsemőt találtak a gyermekkórház előtt

Kutyatámadás áldozata lett egy 28 éves nő

Kutyatámadás áldozata lett egy 28 éves nő

A D-vitamin-gyűjtést csak a viharos szél fogja zavarni

A D-vitamin-gyűjtést csak a viharos szél fogja zavarni

Családi pótlék 2023: ezeken a napokon utalják idén

Családi pótlék 2023: ezeken a napokon utalják idén

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás