Még mindig rendezetlen a leomlott Jókai utcai ház ügye, a lakások továbbra is beáznak





A házban nemrég lakógyűlést tartottak, de a tetőt építő kivitelező nem ment el a megbeszélésre.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.21.
katasztrófa

Június végén leomlott a Jókai utca 1. szám alatti ház tetőhomlokzata. Rengeteg ott parkoló autó megrongálódott, és egy balett-táncos lány súlyosan megsérült, aki a barátjával sétált el épp az épület előtt. A tető még mindig hiányos, az alatta lévő lakások pedig azóta is beáznak.

Fotó:Bors

Bár a ház lakói törekszenek arra, hogy békésen rendeződjenek a problémák, ehhez a másik oldal fogadókészségére is szükség lenne. A pénteken megtartott társasházi gyűlésen szerettek volna erről részletesen is beszélni.

„ 25 pontos napirenddel készültünk a gyűlésre, azonban a megbeszélésen ezeknek csak egy részére kerülhetett sor, mivel a kivitelező nem jelent meg, holott sok kérdésre vártunk volna választ” – mesélte a Borsnak egy lakó. A helyzet kiélezett, a felső szinten tizenkét lakás van, a lakók pedig kompromisszumra törekszenek, hogy minél előbb megoldás szülessen.

A felső szinten lévő lakások még mindig beáznak Fotó:Bors
Nyár óta rendezetlen a helyzet Fotó: Bors

Nem készült el a tető

Az építkezés halad, dolgoznak a munkások, az újonnan készített lakások belső falait is elkezdték felhúzni, de a felső szint alatt lévő lakások továbbra is beáznak, mivel még mindig nem készült el a tető, ami ezt a problémát megoldaná. Ez pedig így a tél elején nem túl jó. Az építkezés eredeti határideje tudomásuk szerint ez év vége lett volna, de úgy tűnik, hogy csúszás van, és a sérült lakások rendbehozatala csak ezután kezdődhetne” – panaszolta a lakó.

Nincs még hivatalosan felelős

A vizsgálatoknak – tudomásuk szerint – még nincs eredménye, nincs hivatalosan megnevezve, hogy ki a felelős. A gyűlés után elkészülő jegyzőkönyvet meg fogja kapni a kivitelező, és várják, hogy mit fog rá reagálni. A megsérült táncoslányt képviselő ügyvédi iroda is jelezte, hogy nekik is van kártérítési igényük, és mivel építési területként a ház a kivitelezőhöz került, így ez is a kivitelezőt érintheti majd.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás