RETRO RÁDIÓ

Kormányinfó: Az Európai Bizottság jóváhagyta a magyar helyreállítási tervet - Videó!





Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Navracsics Tibor Területfejlesztési miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Kormányinfót tartott, ahol bejelentették, a magyar helyreállítási terv egy kategória kivételével a legmagasabb osztályzatot kapta..



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.11.30.
Módosítva: 2022.11.30.
Kormányinfó

Itt kövesd élőben a legfrissebb bejelentéseket:





Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter bejelentette, hogy a magyar helyreállítási nemzeti tervet elfogadásra méltónak találta az EU, mi több, egy kategória kivételével a legmagasabb osztályzatot kapta

Megjegyezte: az EB döntése nem okozott meglepetést. Hozzátette: több mint másfél éven keresztül folyt a nemzeti terv elfogadása, és ennek most meglett a gyümölcse. azt mondta, hogy az EB döntése nem okozott meglepetést. Közölte, hogy az újjáépítési terv magyar részét elfogadásra ajánlja a bizottság, és ez egy nagy eredmény. A magyar nemzeti terv a legkiválóbbak között van - tette hozzá. Több mint másféléven keresztül folyt a nemzeti terv elfogadása, és ennek most meglett a gyümölcse.
 

Navracsics: A felfüggesztés nem újdonság 

Bíznak abban, hogy az Európai Bizottság mostani döntése megnyitja a lehetőséget a kohéziós pénzekről is a megállapodást. A felfüggesztésről azt mondta, hogy ez nem jelent újdonságot. Abban bízik, hogy a következő időszak vállalásait teljesíti a kormány, és meg tudják győzni a bizottságot és a tanácsot, hogy a felfüggesztést nem kell fenntartani - mondta a miniszter. Azt is hozzátette: nyitottak az ésszerrű kompromisszumra a kormány elveinek a feladása nélkül. Pontosan teljesítjük, amit vállaltunk - tette hozzá.
 

Az Európai Parlament nyomása alatt áll a bizottság

Ezek után Gulyás Gergely vette át a szót és kérdésre elmondta, hogy a kondicionalitási eljárást egyelőre nem zárta le a bizottság. A bizottság nem méltányolta az Országgyűlés döntéseit a kondicionalitási eljárást illetően, valamint az EP nyomása alatt áll - mondta a miniszter. Az, hogy az EP-ben ilyen hangulat kialakult, az a baloldlai képviselők felelőssége, a magatartásuk nem elfogadható - mondta Gulyás. 
 

2023 második felében érkezhet több pénz

A kormánynak ennek a pénznek a többszöröséről kell gondoskodnia a rezsicsökkentés fenntartása érdekében, mint amennyit most elérhet az ország - mondta az Origo kérdésére Gulyás.2023 második felében érkezhet több uniós pénz az országba - tette hozzá, majd kérdésre azt is elmondta, hogy az Európai Parlamentben a képviselők egy részénél nyílt magyargyűlölet van. Egyes ügyekben ez játszhat szerepet, amikor a bizottság szigorúbban jár el.
 

Folyamatosan tárgyalnak az EU-val

Navracsics Tibor kérdésre elmondta, hogy folyamatosan tárgyalnak továbbra is az Európai Bizottsággal, hogy ne csökkenjen a bizalom a két fél között. "Az, hogy a bizottság az utóbbi időben inkább az újságírókkal közli először az álláspontját és utána a magyar kormánnyal, de ettől még folytatódnak a jövőben is az egyeztetések" - mondta.
 

A tanárok fizetése már januárban is emelkedhet

"Ha rendben érkeznek a pénzek, akkor már januártól több mint 20 százalékkal emelhetik a tanárok bérét, de ez a bizottságon múlik" - mondta Gulyás Gergely. 
 

Navracsics: Ebben bízunk

Abban bízunk, ha március végéig teljesítjük a vállalt dolgokat, akkor az Európai Bizottság is azt fogja mondani, hogy felfüggeszti az operatív programban befagyasztott forrásokat - mondta kérdésre Navracsics Tibor, majd kérdésre hozzátette: "Abban bízunk, ha március végéig teljesítjük a vállalt dolgokat, akkor az Európai Bizottság is azt fogja mondani, hogy felfüggeszti az operatív programban befagyasztott forrásokat" .  
 

Gulyás: Minden határt átlépett a baloldal

A baloldal minden határt átlépett az elmúlt hónapokban. Miközben hatmillió forintot keresnek a baloldali képviselők, addig azért küzdenek, hogy ne kapjanak fizetésemelést a tanárok - mondta kérdésre Gulyás. Az Európai Parlament célja, hogy foglyul ejtse a bizottságot - tette hozzá.  

Azt is elmondta, mindenre érzékenyen reagál a forint árfolyama, de leginkább a háborúval kapcsolatos brüsszeli elhibázott lépésekre. "Az, hogy ez a megállapodás még nem jött létre abban a magyar baloldalnak lényeges szerepe van. A magyar baloldal befolyása internacionalista jellegéből adódóan sokkal nagyobb befolyással bír Brüsszelben, mint a magyar választók között."

 

 

 

 

  

 





Ezeket olvastad már?
Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás