RETRO RÁDIÓ

Tragédia a zuhanyzóban! Áramütésben halt meg egy zuglói nő, az önkormányzat elismerte a felelősségét

Zuhanyozás közben rázta meg az áram az édesanyát, aki életét vesztette egy zuglói önkormányzati lakásban.Megosztás
Szerző: metropol
2022.11.23. 06:00
XIV. kerület Szívszorító tragédia

Két ízben is jelezte egy zuglói önkormányzati lakás bérlője telefonon a polgármesteri hivatalnál, hogy azt tapasztalják, ráz a bojlerük, amit balesetveszélyesnek tartanak. Mire azonban a polgármesteri hivatal által kirendelt szerelő felhívta őket időpont-egyeztetés miatt, már halálos áldozatot követelt a hiba. Az eset még 2020 áprilisában történt, de a zuglói vezetők mélyen hallgatnak róla, bár az önkormányzat elismerte felelősségét.

Máig nem tudni, ki tette életveszélyessé a zuglói ház elektromos rendszerét /Fotó: google

Az önkormányzat elismerte felelősségét, már csak a kártérítés mértékén egyezkednek a családdal.

Egy órán át próbálták újraéleszteni

András csak egy sikítást hallott a fürdőszobájukból, és mire odaért, a felesége eszméletlenül feküdt a kádban, teste rángatózott. A férfi azonnal a nappaliba vitte az asszonyt, kihívta a mentőket, és megkezdte Katalin újraélesztését. A helyszínre siető mentősök átvették tőle a reanimációt és még 40 percig folytatták, de nem jártak sikerrel. Katalin 2020. április 22-én életét vesztette.

Mindössze pár nappal azelőtt költöztek be a Zászlós utcai lakásba egy másik önkormányzati lakásból. Azonnal észrevették, hogy a fürdőszobában elektromos hiba van, valami mintha rázna, és ezt jelezték is a zuglói polgármesteri hivatalban telefonon. A hivatali gépezet malmai azonban túl lassan őröltek.

Meghalt az egyetlen nyomravezető

A rendőrség nyomozást rendelt el, hogy megállapítsák, ki a felelős. Katalin halálát áramütés miatti szívmegállás okozta. A szakértő azt is megállapította, hogy a lakás elektromos hálózata elavult, és feltárta, hogy valahol a falban, rejtetten egy hibás, felcserélt kötés vezetett a tragédiához. Mivel azonban azt nem tudták megállapítani, hogy ki volt az elkövető, a rendőrség felfüggesztette az eljárást. Az önkormányzatnál nem volt nyoma annak, hogy a megelőző években elektromos munkálatok zajlottak volna a lakásban, a korábbi bérlő pedig – aki esetleg azonosítani tudta volna a kontármunka elkövetőjét – elhalálozott.

Elkésett a telefonhívás

Az önkormányzat javára szól, hogy a tragédia napján megrendelték a bojler vizsgálatát, a szerelőcég képviselője a haláleset utáni napon hívta fel időpont-egyeztetésre a férjet.

A zuglói önkormányzat elismerte a felelősségét, bár hozzátette: a bérleti szerződés alapján a bérlő vállalta a lakás felújítását és a hibák elhárítását. Jelenleg a kártérítés összegéről próbál megegyezni Katalin családjával.

„Az ügyben a felek egyezségi kísérletén dolgozunk. Több információt az ügyben egyelőre nem tudunk adni” – tájékoztatta a Metropolt Zugló önkormányzata.

Ugyanígy halt meg egy 10 éves kislány Hajmáskéren

Alig két hete járta körbe a hazai sajtót egy a zuglóihoz kísértetiesen hasonló eset: egy hajmáskéri család tízéves kislánya ugyancsak fürdés közben szenvedett halálos áramütést. Itt is egy felújítási munka közben kötötte össze fordítva a vezetékeket a villanyszerelő még 2021 januárjában. Emiatt és a ház régi hálózatának szabálytalanságai miatt a fűtésrendszer és a gázvezeték hálózati feszültség alá került. A kislányt az öntöttvas radiátorra akasztott, feszültség alá került fémpolchoz érve érte az áramütés. Az ügyészség az 52 éves vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását és a villanyszerelői szakmától történő határozott idejű eltiltását indítványozta.

Ezeket olvastad már?
Durva, mit tartogat az időjárás az év legmelegebb napja után

Durva, mit tartogat az időjárás az év legmelegebb napja után

Kontármunka: a most átadott Blahán megint javítani kellett a burkolatot – videó

Kontármunka: a most átadott Blahán megint javítani kellett a burkolatot – videó

Megtörte a csendet a család: tragikus hirtelenséggel halt meg az ötgyermekes anya

Megtörte a csendet a család: tragikus hirtelenséggel halt meg az ötgyermekes anya

Így zenél a városligeti okospad, kipróbáltuk

Így zenél a városligeti okospad, kipróbáltuk

Top hírek

medve

Medvetámadás Szlovákiában

Barnamedve támadt két kocogóra az északnyugat-szlovákiai Kovácspalota egyik erdei útján, és megsebesítette egyiküket - közölte csütörtökön a szlovák rendőrség a Facebookon.Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás