RETRO RÁDIÓ

Tragédia a zuhanyzóban! Áramütésben halt meg egy zuglói nő, az önkormányzat elismerte a felelősségét

Zuhanyozás közben rázta meg az áram az édesanyát, aki életét vesztette egy zuglói önkormányzati lakásban.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.11.23.
XIV. kerület Szívszorító tragédia

Két ízben is jelezte egy zuglói önkormányzati lakás bérlője telefonon a polgármesteri hivatalnál, hogy azt tapasztalják, ráz a bojlerük, amit balesetveszélyesnek tartanak. Mire azonban a polgármesteri hivatal által kirendelt szerelő felhívta őket időpont-egyeztetés miatt, már halálos áldozatot követelt a hiba. Az eset még 2020 áprilisában történt, de a zuglói vezetők mélyen hallgatnak róla, bár az önkormányzat elismerte felelősségét.

Máig nem tudni, ki tette életveszélyessé a zuglói ház elektromos rendszerét /Fotó: google

Az önkormányzat elismerte felelősségét, már csak a kártérítés mértékén egyezkednek a családdal.

Egy órán át próbálták újraéleszteni

András csak egy sikítást hallott a fürdőszobájukból, és mire odaért, a felesége eszméletlenül feküdt a kádban, teste rángatózott. A férfi azonnal a nappaliba vitte az asszonyt, kihívta a mentőket, és megkezdte Katalin újraélesztését. A helyszínre siető mentősök átvették tőle a reanimációt és még 40 percig folytatták, de nem jártak sikerrel. Katalin 2020. április 22-én életét vesztette.

Mindössze pár nappal azelőtt költöztek be a Zászlós utcai lakásba egy másik önkormányzati lakásból. Azonnal észrevették, hogy a fürdőszobában elektromos hiba van, valami mintha rázna, és ezt jelezték is a zuglói polgármesteri hivatalban telefonon. A hivatali gépezet malmai azonban túl lassan őröltek.

Meghalt az egyetlen nyomravezető

A rendőrség nyomozást rendelt el, hogy megállapítsák, ki a felelős. Katalin halálát áramütés miatti szívmegállás okozta. A szakértő azt is megállapította, hogy a lakás elektromos hálózata elavult, és feltárta, hogy valahol a falban, rejtetten egy hibás, felcserélt kötés vezetett a tragédiához. Mivel azonban azt nem tudták megállapítani, hogy ki volt az elkövető, a rendőrség felfüggesztette az eljárást. Az önkormányzatnál nem volt nyoma annak, hogy a megelőző években elektromos munkálatok zajlottak volna a lakásban, a korábbi bérlő pedig – aki esetleg azonosítani tudta volna a kontármunka elkövetőjét – elhalálozott.

Elkésett a telefonhívás

Az önkormányzat javára szól, hogy a tragédia napján megrendelték a bojler vizsgálatát, a szerelőcég képviselője a haláleset utáni napon hívta fel időpont-egyeztetésre a férjet.

A zuglói önkormányzat elismerte a felelősségét, bár hozzátette: a bérleti szerződés alapján a bérlő vállalta a lakás felújítását és a hibák elhárítását. Jelenleg a kártérítés összegéről próbál megegyezni Katalin családjával.

„Az ügyben a felek egyezségi kísérletén dolgozunk. Több információt az ügyben egyelőre nem tudunk adni” – tájékoztatta a Metropolt Zugló önkormányzata.

Ugyanígy halt meg egy 10 éves kislány Hajmáskéren

Alig két hete járta körbe a hazai sajtót egy a zuglóihoz kísértetiesen hasonló eset: egy hajmáskéri család tízéves kislánya ugyancsak fürdés közben szenvedett halálos áramütést. Itt is egy felújítási munka közben kötötte össze fordítva a vezetékeket a villanyszerelő még 2021 januárjában. Emiatt és a ház régi hálózatának szabálytalanságai miatt a fűtésrendszer és a gázvezeték hálózati feszültség alá került. A kislányt az öntöttvas radiátorra akasztott, feszültség alá került fémpolchoz érve érte az áramütés. Az ügyészség az 52 éves vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását és a villanyszerelői szakmától történő határozott idejű eltiltását indítványozta.

Ezeket olvastad már?
A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás