Randi-e a reggeli kávézás? – Avagy Szökj meg a pároddal, és nyerj egy közös Gundel-ebédet!





A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Gundel Étterem elindította az 5 Lépés Egymásért Challenge nevű párkapcsolat-erősítő játékot. A kihíváshoz csatlakozók e-mailben kapják a feladatokat, és ha végig csinálják, Gundel-ebédet nyerhetnek! A résztvevők között ott van Zalánki Gergő vízilabdázó és felesége, Fejér Ágoston (Aurevoir) billentyűs és felesége, valamint Czutor Zoltán énekes (Belmondo) és felesége is.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.11.07.
XIV. kerület Páros kihívás

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom páros kihívásához bárki www.haromkiralyfi.hu/5-lepes-egymasert-challenge csatlakozhat. Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke hangsúlyozta, a kihívás célja, hogy egyre több jó házasság és kevesebb válás legyen az országban, és így egyre több kívánt gyerek megszülethessen.

„A felmérések azt igazolják, hogy a nők akkor vállalnak szívesen második, harmadik gyermeket, ha az elsőnél kapnak társas támogatást: a rokonságtól, barátoktól vagy akár a szomszédtól egy egyszerű komatál formájában.”

Czutor Zoli és Zsani, Skrabski Fruzsina, Pintér Mariann, Fejér Petra és Fejér Ágoston Fotó: Fodor Erika

Magyary Jenő, a Gundel ügyvezetője emlékeztetett, hogy ez már a második együttműködés a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal, hiszen nyáron tehetséges gyerekek családjait látták vendégül vasárnaponta, összesen 95 ember ebédelt náluk. Gundel Károlynak, a legendás étterem alapítójának 13 gyereke volt, nem véletlen, hogy a mai Gundel is nagy hangsúlyt fektet a hagyományok őrzésére és a családok támogatására.

Magyary Jenő: Gondolkoztunk a feleségemmel, hogy mi is csatlakozunk – de ha nyernénk, minket ki hív meg ebédre? Fotó: Fodor Erika

A Három királyfi kihívásjátékához három közismert páros is adta arcát, és vállalta, hogy végig csinálja az 5 lépést.

Minőségi időt a szülőknek!

Zalánki Gergő válogatott vízilabdázó és felesége, Tóth Fruzsina arról beszéltek, hogy azért vállalták a challenge-t, mert tudják, hogy a gyermek számára is fontos a nyugis családi háttér, amihez szükséges, hogy a szülők minőségi időt töltsenek egymással. Legyen idő megbeszélni a problémákat, ehhez biztosítanak jó lehetőséget ezek a feladatok.

Zalánki Gergőék szerint a gyermeknek is jó, ha a szülők odafigyelnek egymásra Fotó: Három királyfi

„Kerek perec” beszélni egymással

Fejér Ágoston billentyűs (Aurevoir) és felesége, Fejér Petra szerint akkor működik jól egy kapcsolat, ha lesik egymás kívánságát és gyorsan meg tudnak bocsátani. Ők friss házasként, 2 hónapos kisbabájuk mellett is fontosnak tartják, hogy külön időt szenteljenek egymásra, ezért vállalták a kihívást.

„Én egy elég nagy családból származom, előttem csak pozitív példa van, bár néha látok otthon nehézségeket bátyámék családjainál. Szeretnék nekik is példákat, ötleteket adni. Kíváncsi vagyok, hogy nekem ez sikerülni fog-e. A zenekarban nyolcan vagyunk fiúk, most mindenki elkezdett gyerekeket gyártani, sorban apukák lettünk, úgyhogy a menedzserünk ki is jelentette: váltunk, családbarát zenekar lettünk” – mesélte Ágoston. A tavaly házasodott billenytűs hozzátette, kapcsolatuk elején próbált puhatolózni, jeleket küldeni, aztán Petrától megkapta, hogy mondja már meg érthetően, mit akar, és most már „kerek perec” beszél vele.

Ágoston és Petra már „megszökött” kettesben másfél órára a 2 hónapos Mása mellől... Fotó: Fodor Erika

Kettesben megszökni

„Lesem a feleségem minden kívánságát, és viszont. Listázunk egymás fejében, hogy ki, mire vágyik, mintha a másiknak folyton szülinapja lenne. Igazából mind a ketten imádunk ajándékot kapni és adni, ezért folyton ajándékozgatjuk egymást, élményekkel, tárgyi ajándékokkal. Nálunk a kommunikáció nagyon sikeres, azon belül is jól működik a megbocsátás. Azért nagyon jó a kapcsolatunk, mert abban lettünk profik, hogy akár 5 perc alatt megbocsátunk egymásnak. Én sokkal megbocsátóbb vagyok, Petrának még egy pici kell, de jól állunk” – árulta el az Aurevoir billentyűse. Felesége, Fejér Petra annyit fűzött hozzá, hogy nekik még viszonylag új, hogy hárman vannak, de már most is van rá igényük, hogy kettesben „megszökjenek” a férjével.

„Jó, hogy ebben a challenge-ben vannak mérföldkövek, és ha el is visznek a hétköznapok, így van motivációnk, hogy menjünk randizni. Ágoston kimondja, hogy mire vágyik, én meg magam sem tudom, de azt akarom, hogy Ágoston tudja, találja ki, és tegye meg.”

Zsani és Zoli törődik a kapcsolatukkal Fotó: Fodor Erika

Czutor Zoltán énekes (Belmondo) és felesége, Czutor-Kilián Zsanett azt emelték ki, hogy a mindennapi teendők és sok gyerek mellett nehéz egymásra figyelni, ők a reggeli közös kávézást lopják maguknak. Elmondták, számukra az egymással törődés a legfontosabb, és erre mindig figyelni akarnak, ezért vágtak bele ebbe a challenge-be.

A legkisebb Czutor-baba Fotó: Fodor Erika

A kapcsolat és a virág

„Annyiszor megbeszéljük Zsanival, hogy kéthetente, havonta menjünk színházba, vacsorázni, de mivel ez nem kötődik konkrét eseményhez, sokszor elmarad. Sokkal könnyebb így, hogy ha vannak a feladatok, amiket meg kell csinálni. Tizenharmadik éve vagyunk együtt, és bár a munkám miatt gyakran éjjel járok haza, reggel akkor is felkelek a gyerekekhez besegíteni a feleségemnek” – számolt be a Zsanettel 3 közös gyermeket nevelő apuka, aki férjként úgy véli: „Mi férfiak szeretjük, ha egyenesen megmondja a nő, hogy mit szeretne.” A felesége erre úgy reagált, hogy ez azért nehéz, mert „mi nők sokszor magunk sem tudjuk, mi a bajunk”, mire is vágyunk konkrétan.

„Nálunk minden naposak a reggeli kávék. Ez általában úgy néz ki, hogy gyerekek nélkül beülünk valahova, és gyorsan naptárazunk, de ezt nem nevezném randinak. Külön jó, hogy ebben a kihívásban nem eshet szó munkáról, családról. A kapcsolatunkat szeretem egy virághoz hasonlítani, hiszen mindkettő folyamatos törődést igényel: nem elég elültetni, öntözni, gondozni kell, hogy éljen.”





Ezeket olvastad már?
Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás