13 ember eltűnt egy földcsuszamlásban Olaszországban - Videó!

Kidőlt villanypóznák és óriási kődarabok hevernek az utcákon. A mentésbe még a búvárokat is be kellett vetni.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.11.26.
katasztrófa

Legalább 100 ember került fogságba, és 13 tűnt el abban a földcsuszamlásban, ami szombaton történt egy népszerű olasz szigeten, Ischián - írja a Mirror. A hírek először arról szóltak, hogy meghalt nyolc ember, ám Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes cáfolta ezt. A helyi tűzoltóság közlése szerint a természeti katasztrófát az elmúlt időszak heves esőzései okozták. Az ár több autót, és házat is megrongált.

Helyi beszámolók szerint több autót ragadott magával az ár. Giacomo Pascale, a szomszédos Lacco Ameno település polgármestere szerint a földcsuszamlás következtében legalább 30 család rekedt az otthonába víz, és áram nélkül. A tűzoltóság közben Twitteren azt írta, hogy két embert sikerült már kimenteniük.

A katasztrófa sújtotta szigetről készült fotókon jól látszanak a kidőlt villanypóznák, az óriási kődarabok, amelyek súlyos károkat okoztak az utcákon. A helyi hatóságok azt tanácsolják a helyieknek, hogyha tehetik maradjanak az otthonaikban.

A mentésekben bevonták a búvárokat, és a tengerészeket is, mivel több autót, és egy mikrobuszt is a tengerbe sodort a lezúduló ár.

A térség már régóta szenved az erős esőzésektől, súlyosbítja a helyzetet, hogy az erős szélre, és a csapadékra vonatkozó figyelmeztetés vasárnapig biztosan érvényben marad. Nem ez az első eset, a sziget történetében legutóbb 2009-ben történt hasonló természeti csapás, az akkori katasztrófában elhunyt lányról később egy teret is elneveztek.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás