RETRO RÁDIÓ

Erzsébet körúti falomlás: megszólalt a túlélő – Videó!

Megszólalt lapunknak a férfi, akit kedd reggel hajszál híján agyonütött a leomló vakolat az Erzsébet körúti 4es6os söröző előtt.Megosztás
Szerző: metropol
2022.11.29. 14:00
VII. kerület falomlás

A csodával határos módon élte túl az Erzsébet körút 58. alatt lévő épületről leomló díszburkolat omlását Takács József. A férfit, aki a házban működő 4es6os Király söröző üzletvezetője, lapunknak így emlékezett vissza a reggel 8 körül történtekre:

„Éppen megittam a reggeli kávémat a külső teraszon. Miután felálltam onnan, megigazítottam az asztalt, és talán 10 másodperc telhetett el az omlásig. Az ablakpárkány keretének díszes burkolata egy méter széles szakaszon leomlott, pont oda, ahol előtte ültem. A fejem felett lévő ponyvát is átszakította, majd a széket is összetörte. Ha nem állok fel onnan, akkor akár agyon is üthetett volna – árulta el lapunknak Takács József.

A leomló vakolat széttörte a széket, amin az előbb még József ült Fotó: Ripost/BS

Egy hétvégi napon akár száz ember is ülhetett volna a teraszon

A történtek után a férfi azonnal felhívta a közös képviselőt, akinek majd egy statikussal kell átvizsgáltatnia az épületet, valamint a katasztrófavédelmet, akik tűzoltókat és rendőröket küldtek a helyszínre. A tűzoltók felmérték az épület állapotát, és megállapították, hogy a ház további omlása nem várható, ezért a vizsgálat után a kordonokat is elbontották, a törmelékeket és az összetört széket eltakarították.

„Szerencse, hogy nem történt nagyobb baj. Egy hétvégi napon akár száz ember is ülhet itt kint a teraszon. Ha egy még nagyobb rész omlott volna le vagy többen ültek volna kint, nagyobb baj is történhetett volna” – mondta el lapunknak üzletvezető, aki még egy óra múlva is történtek hatása alatt állt. – „Hiába állapították meg, hogy biztonságos a helyszín, ezek után nem szívesen ülnék ki oda.”

A 2. emelet egyik ablaka fölötti díszburkolat szakadt le Fotó: Ripost/BS

A videónkat itt nézheted meg:

Idén már több áldozata volt a házomlásoknak

Idén Budapesten több baleset történt a házak homlokzatának nem megfelelő karbantartása miatt. Januárban a XIII. kerületi Váci út 12. számú ház betonkorlátja szakadt le. A betondarabok a 3. emeletről a járdára zuhantak, maguk alá temetve egy 53 éves nőt, aki éppen nekidőlt a korlátnak. A nő a helyszínen meghalt.

Áprilisban a Wesselényi utca 56. számú ház oldalának egy része omlott le. Akkor a vakszerencsén múlt, hogy nem lett az esetből tragédia.

Június végén a VI. kerületi a Jókai utca 1. szám alatt lévő ház tetőhomlokzata szakadt le, ledöntötte ami az alatta levő erkélyeket, a parkoló autókat összetörte, és maga alá temette az Operettszínház balerináját, aki a próbájára igyekezett. Az omlásban többen megsérültek, a fiatal nő életéért órákig küzdöttek az orvosok, és máig nem épült fel teljesen. A rendőrség ismeretlen tettes ellen, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés miatt indított nyomozást.

Ezeket olvastad már?
Csecsemőgyilkosságnak és tank-harcálláspontnak is otthont adott a 80 éves, körtéri Gomba – Galéria!

Csecsemőgyilkosságnak és tank-harcálláspontnak is otthont adott a 80 éves, körtéri Gomba – Galéria!

Nagyon jól tudtunk együttműködni a magyarokkal – nyilatkozik a japán építész

Nagyon jól tudtunk együttműködni a magyarokkal – nyilatkozik a japán építész

A Hunor mentőszervezet már 12 túlélőt emelt ki a romok alól

A Hunor mentőszervezet már 12 túlélőt emelt ki a romok alól

A nyugalom lesz ma a jelszó a Bikának

A nyugalom lesz ma a jelszó a Bikának

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás