Hét budapesti helyszín, ahol a hidegben is érdemes programozni





Beköszöntött a zord téli idő, ez azonban nem jelenti azt, hogy állandóan otthon kell ülnünk bekuckózva. Sok olyan helyszín és program van Budapesten, amit ilyenkor is érdemes felkeresni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.21.
irány a város

Kőbányai pincerendszer

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Decemberben újra megnyitja kapuit a kőbányai pincerendszer, ahol páratlan élményben lehet részünk. A sétaprogram során leereszkedhetünk a Kőbánya alatt húzódó 180 000 m² alapterületű, több mint 30 km összhosszúságú titokzatos pincerendszerbe és megismerjük annak történelmét. Az 1944-es légitámadások idején például a Csepel-szigetről a kőbányai pincékbe költöztek le a repülőgépgyártó üzemek.

MiniPolisz Interaktív Gyerekváros

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ha a gyerekünk eljátszott már a gondolattal, hogy ő irányít vagy épít ki egy várost, akkor érdemes ellátogatni vele a MiniPolisz Interaktív Gyerekvárosba, a Királyi utca 8-10-be. Itt a gyerekek számos foglalkozás keretében tapasztalhatják meg azt, hogy melyik a hozzájuk illő. A Minipolisz az egyik legjobb program a kicsiknek Budapesten, ha esik az eső.

Program a fotózás szerelmeseinek

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ha szeretünk magunkról különböző pózokban fotót csinálni, akkor mindenképpen el kell látogatnunk Európa első Szelfimúzeumába, a Paulay Ede utca 43-ba. A 2 szinten elterülő, 400 négyzetméteres múzeumban óriási macaronok, neonszínben világító, embermagasságú nyalókák, csillogó flamingók és sok más színpompás installáció vár, hogy vicces, különleges és menő fotók hátteréül szolgáljanak.

Néprajzi Múzeum

Fotó: Metropol/Markovics Gábor

Aki eddig nem járt a Városligetben található új Néprajzi Múzeumban, az semmiképpen ne hagyja ki. Ne csak a kiállítások megtekintésében gondolkozzunk, ugyanis az épület tetejére fel lehet menni, ahol gyönyörű kilátás tárul elénk Budapestre.

Parlament

Fotó: MTI/Kovács Anikó

Ha az állami ünnepségek alatt nem jutunk be az Országházba, akkor érdemes kihasználni az őszi-téli időszakot, amikor jóval kevesebben szeretnék megtekinteni ezt a gyönyörű épületet. A látogatócsoportok minden nap 8-16 óra között indulnak a Látogatóközpontból. A 45 perces sétára idegenvezetői kíséretet is kérhetünk. A túra során meg lehet tekinteni többek között a Kupolacsarnokot, valamint a Főrendiházi társalgót is.

Menjünk piacozni!

Fotó: Metropol/Máté Krisztián

Hétvégente jó pár kistermelő érkezik a fővárosba, hogy bemutassa szemrevaló és egyben finom kínálatát. Szombatonként a Czakó Piacz, vasárnaponként a Szimpla Kert és az Élesztőház zsong a termelőktől és természetesen a vásárlóktól. Ráadásul a belépésért nem, csak az ott vásárolt áruért kell fizetni. Készítsük fel a gyomrunkat arra, ugyanis kóstolóból nem lesz majd hiány.

A régiségek szerelmeseinek

Fotó: Metropol/Markovics Gábor

Bambi, gigantikus neonreklámok és természetesen egy régi Lada. Ha ezek még mondanak valamit vagy szeretnénk megismerni a hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes évek relikviáit, akkor menjünk el a Budapesti Retró Élményközpontba. A hely felejthetetlen nosztalgikus utazást ígér a család minden tagjának. Ha megéheztünk, akkor kipróbálhatjuk a Retro Bisztrót is, ahol gyermekkorunk kedvenc ételeit és italait kóstolhatjuk meg újra.





Ezeket olvastad már?
Elborzadtak a vásárlók attól, ami a Lidl parkolójában történt - azonnal rendőrért kiáltottak

Elborzadtak a vásárlók attól, ami a Lidl parkolójában történt - azonnal rendőrért kiáltottak

Visszatér a forró nyár: ilyen idővel búcsúzik az április

Visszatér a forró nyár: ilyen idővel búcsúzik az április

„A gyerekemmel akarok lenni” – zokogta a fiát gyászoló édesanya, majd megtörtént a dráma

„A gyerekemmel akarok lenni” – zokogta a fiát gyászoló édesanya, majd megtörtént a dráma

Ekkora árzuhanás várható a hazai benzinkutakon - a kormány nem engedi elszabadulni az árakat

Ekkora árzuhanás várható a hazai benzinkutakon - a kormány nem engedi elszabadulni az árakat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás