RETRO RÁDIÓ

Barátnőjének adta médiabirodalmát a baloldali milliárdos - Madame de Pompadournak gúnyolják

Varga Zoltán a Centrál Médiát, az egyik legnagyobb baloldali médiabirodalmat irányító, off-shore trükkjeiről elhíresült milliárdos a barátnőjére bízta a cég döntő részének irányítását.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.11.29. 08:25
médiacézár

Varga, akit a közelmúltban súlyos bűncselekményekkel – többek között százmilliós költségvetési csalással - gyanúsítottak meg, nemcsak zugligeti kastélyába költöztette be a barátnőjét, de lényegében megtette a Centrál elsőszámú irányítójává.

Varga Zoltán, a Central Médiacsoport vezetője, akit csak „Trükkös Zotyónak” csúfolnak

Varga barátnője, Pácsonyi Daniella ma a cég legfőbb tartalmi főnöke, aki nem csak a digitális portfóliót, de például a női magazin üzletág nagy részét is irányítja meglehetősen szerény szakmai múlttal - ami a Metropol forrásainak véleménye szerint leginkább egy rovatvezetői, szerkesztői munkára tenné őt alkalmassá. Kollégái visszaemlékezése szerint a hölgy stylistok „bőröndcipelő” segédmunkásaként jutott be a médiaiparba.

De hát Varga Zoltán akarata a cégnél szent és sérthetetlen. Beszédes, hogy a baloldali milliárdossal bensőséges kapcsolatot ápoló Forbes magazin azonnal készségesen feltette Pácsonyit a legbefolyásosabb nők listájára, értse mindenki úgy, ahogy akarja.

Pácsonyi Daniella, aki a közösségi médiában, sőt kollégái előtt is gyakran dicsekszik Vargához fűződő „személyes” viszonyával, ahogy a Metropol forrásai kifejezték magukat, „lakótelepi lányból” lett a „kastély úrnője”. A háta mögött a cégben leginkább Madame de Pompadournak nevezik, mert a Centrál Trükkös Zotyónak „becézett” főnökére sokak szerint éppen úgy nagy hatással bír, mint XV. Lajos francia királyra a neves „kegyencnő”.

Ráadásul, amint azt közösségi médiás posztjai igazolják, nem veti meg a luxust sem.

A Centrál Médiában kézről-kézre jár egy fénykép, amin a hölgy estélyi ruhában „tevékenykedik” Varga Zoltán off-shore üzletekkel összeügyeskedett, fényűző zugligeti villájának konyhájában.

Ma már ő a zugligeti off-shore-kastély háziasszonya, úrnője, ő fogadta nemrég a Metropol információi szerint Varga Zoltán oldalán a hazai dollárbaloldal egyik legfőbb vezetőjét, Bajnai Gordont is, a legalább 2 milliárdot érő házban.

Az egykoron szanatóriumnak épült kastély az elmúlt években a Varga-féle baloldali milliárdosok vagyonszerzésének beszédes példája. A Trükkös Zotyónak nevezett tulajdonos, csak hogy az adófizetést elkerülje, a Brit-Virgin szigetekre és a pénzügyi szélhámosok paradicsomának számító Belize-re is „kijátszotta” az ingatlant. Oda, ahol néhány éve Bróker Marcsi próbált elrejtőzni a magyar hatóságok elől.

Pácsonyi Daniellát nem véletlenül „becézik” Madame de Pompadournak, posztjai nagy részében rendszeresen demonstrálja a cég tulajdonosához fűződő, bensőséges kapcsolatát. Ahogy a Metropol forrásai fogalmaztak, csak hogy „mindenki tudja mihez tartani magát a Centrál Médiában.”

Posztolt már hivalkodó képeket gyémántgyűrűről vagy New-York-i luxusútról az Upper East Sider-ról, ahol sok amerikai milliárdos él.

A kép alá Pácsonyi ezt írta: My uppereastside boy!”

De a Centrál Média újságírói, köztük sok korábbi Népszabadság munkatárs láthattak már képet Pácsonyiról „koktélozva” a velencei Gritti Palace Hotelből is, ahol „mindössze” 800 ezer forint egy éjszaka. Ez a kép is körbejár a Centrál Média alkalmazottai között. Akiknek fizetését Varga Zoltán nemrég közfelháborodást keltve egyoldalúan lecsökkentette. Hogy aztán kivegyen a cégből egészen pontosan 1 milliárd 540 millió forintot...

A Centrál Média dolgozói Pácsonyiék háló- és fürdőszobáját is szemügyre vehették a Gritti palotában, az egyik legdrágább velencei luxushotelben.

Pácsonyi ma „élet és halál” ura a Centrálban, minden lényegi kérdésben egymaga dönt, nem egyszer önkényesen. Sokak szerint beszédes, hogy 25 év után váratlanul távozott a cégtől a Nők Lapja és a Marie-Claire lapigazgatója, a neves szakember, Vékási Andrea. A cégnél egyre nagyobb a feszültség amiatt, hogy Varga Zoltán ennyire összekeveri a magánéletét a médiaipari döntésekkel.

Növelik a feszültséget Pácsonyi Daniella sokak szerint képmutató, a lényeget elfedni igyekvő megnyilvánulásai.

Például ezt nyilatkozta „házon belül” a Nők Lapjának (az idézet kézről-kézre jár a Centrál Médiában):

„Hiszünk abban, hogy a nőket önmagában a teljesítményükért kell a megfelelő szintre helyezni, amihez nincs köze női mivoltuknak, a külsőnek, vagy a magánéletüknek.”

Nemrégiben Pácsonyi már egy „genderszakértőt” is kinevezett a Centrál Médiában. Az illető lényegében cenzorként működik. Munkaköri leírása szerint „érzelemmentesen tekint a cikkekre, felhívja a figyelmet az szélsőségekre, nem szerencsés fogalmazásmódokra”.

Ezeket olvastad már?
Razzia Budapesten: 9 embert fogtak el – Videó!

Razzia Budapesten: 9 embert fogtak el – Videó!

Egy 15 éves lányt akart megerőszakolni Újbudán egy férfi

Egy 15 éves lányt akart megerőszakolni Újbudán egy férfi

„Összeestem a tűzhely előtt” – Megrázó, hány munka közben meghalt közutast gyászolnak

„Összeestem a tűzhely előtt” – Megrázó, hány munka közben meghalt közutast gyászolnak

Botrányos: már rettegnek a járókelők Pesterzsébeten, rengeteg a félelmetes támadás

Botrányos: már rettegnek a járókelők Pesterzsébeten, rengeteg a félelmetes támadás

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás