Bár csupán 31 éves, de több mint  60-nak néz ki, mégis modell





Tíz éve még azt sem tudtuk, mi az a kollagén, ma pedig már mindenféle formában, italban, tablettában, kenőcsben is kapható. Mindez úgy jön ide, hogy a 31 éves Sara Geurts egy rendkívül ritka genetikai rendellenességben szenved, szervezete ugyanis egyáltalán nem termel kollagént.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.11.20.
fogadd el magad

A kollagén az emberi fehérje teljes tömegének 30% -át teszi ki, és a bőr rugalmasságáért, feszességéért, megfelelő hidratálásáért és a sejtek folyamatos megújulásáért felelős. Gondoljunk csak bele, hogyan néznénk ki, ha a testünk nem termelne kollagént. Sajnos nem kell belegondolni, elég rápillantani Sara Geurts fényképeire. Tízéves volt, amikor az orvosok megállapították, hogy a teste nem termel kollagént. Attól a pillanattól kezdve egy rettenetes küzdelem volt az élete, hogy képes legyen elfogadni önmagát olyannak, amilyen. Már kislányként érzékeny, ráncos, megereszkedett volt a bőre, ráadásul a csontjai is sérülékenyebbek voltak, folyton fájó ízületeiről nem is beszélve.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Sara Geurts (@sarageurts) által megosztott bejegyzés

A kis Sara arról álmodozott, ha felnő, a kifutók sztárja lesz belőle, és mindenki az ő fotóit csodálja majd. Mindössze tízéves volt, amikor kiderült, miért néz ki úgy, ahogyan, ekkor szembesült azzal, soha nem válhatnak valóra az álmai.

Néhány éve állt a nyilvánosság elé, egy bőrhibák és bőrbetegségek, tökéletlenségek elfogadását hirdető kampányban és elmondta, kamaszlányként folyton nyakig beöltözve járt, takargatta magát és senkivel sem volt hajlandó megosztani, miért ilyen a bőre. Azt is elmesélte, visszanézve úgy érzi, hogy merő hazugságban élt, hiszen nem tudott önmaga lenni, sem testileg, sem lelkileg nem volt harmóniában.

„Minden egyes lehetőség, amit kaptam, segített abban, hogy rájöjjek, mennyi erő van bennem, fejlődni tudtam, míg végül megváltozott bennem az, ahogy a világot látom” – mondta egy interjúban, majd hozzátette, ma már nem érti, hogyan lehetséges, hogy nem tudta szeretni és elfogadni magát.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Sara Geurts (@sarageurts) által megosztott bejegyzés

Persze nehéz évek állnak mögötte, sokáig azt hitte, a bőre az egyetlen ok, amely megakadályozza, hogy modell legyen. Ma már csaknem 100 ezren követik az Instagramon, magabiztos, boldog, kiegyensúlyozott és annyi modellmunkát kap, hogy mindenre igent sem tud mondani.

Már nem a hírnév és csillogás motiválja szakmájában, mint fiatalon, hanem az, hogy elfogadja magát, illetve megmutassa sorstársainak, hogyan szerethetik magukat és hozhatják ki az életükből a maximumot. Bár több ilyen emberről olvashatnánk, mint Sara.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás