Az állítható magasságú asztalok előnyei





Azt mindannyian tudjuk, hogy az ülőmunka megterhelő szervezetünk számára. Nem csak gerincünket, hátunkat és lábainkat viseli meg, hanem különböző egészségügyi problémákat is okozhatnak, mint például magas vérnyomás. Mindezek elkerülése érdekében kiemelten fontos, hogy megfelelő asztallal és székkel rendelkezzünk, hiszen ezek alapvetően meghatározzák ülésmódunkat.



Megosztás
Szerző: Pr Cikk
Létrehozva: 2022.11.16.
hirdetés

Az ideális irodai asztal beszerzése bizony nem egyszerű, főleg amennyiben nem igazán tudjuk, hogy milyen szempontokat kell figyelembe vennünk. Szerencsére ma már számos gyártó igyekszik segíteni a tökéletes darab megtalálásában, emiatt tehát akár te is el tudod készíteni saját állítható magasságú asztalodat. Nézzük meg, miért is olyan fontos ez!

Forrás: shutterstock

Miért jó az állítható magasságú asztal?

Kezdjük talán azzal, hogy miért is olyan népszerűek az állítható magasságú asztalok az utóbbi években. Ennek egyik fő oka, hogy a hagyományos asztalok esetében nehéz azt a magasságot eltalálni, amely az otthon megtalálható székünkhöz tökéletesen illeszkedik majd. Ennek hiányában pedig munka során nem tudjuk majd a monitort a megfelelő magasságban nézni, amely már rövidebb távon is megterhelő gerincünk, hátunk és derekunk, valamint nyakunk számára. Ezzel szemben egy állítható magasságú asztal segítségével saját testmagasságunkhoz és székünkhöz tudjuk igazítani munkafelületünk magasságát. Mindez tehát az egészséges munka alapvető eszköze lesz.

Fontos tényező továbbá a tény, hogy egy állítható magasságú asztalt több székkel is kényelmesen tudunk használni, hiszen az asztal magasságát állíthatjuk a székekhez. Tehát otthoni székünk kicserélése sem fog kényelmetlen munkát eredményezni.

Végezetül pedig egy állítható magasságú asztal segítségével az ülést és állást is tudjuk váltani a munkaidőnk során, amely kimondottan jót tesz az egész napos üléssel szemben. Tehát néhány ülve töltött óra után az asztallap megemelésével állva folytathatjuk a munkát.

Összességében tehát amikor irodai asztalok között próbálod az ideális darabot kiválasztani, mindenképpen az állítható magasságú opciók közül válassz majd!

(x)





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás