4 millió forintot és az EP-mandátumát követeli vissza Ujhelyitől az MSZP





Fizesse vissza jelentős tartozását, és adja vissza uniós mandátumát – követeli cserbenhagyott pártja Ujhelyi Istvántól. A politikus azonban nyilvánvalóvá tette: folytatja képviselőként ez EP-ben.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.10.02.
végjáték

Az MSZP lassú agóniája úgy tűnik, kezd visszafordíthatatlan. A hajdani erős rendszerváltó párt mostanra egy mindössze egy százalékos törpepárttá zsugorodott. Eltűnőben van a sorozatos botrányai miatt egyre kaotikuabbs Jobbik is, így gyakorlatilag minden akadály elhárult Gyurcsány Ferenc elől, hogy egy személyben ragadja magához a baloldal kormányrúdját... A hajdan jobb napokat is látott szocialistáknak most egy emblematikus politikus intett búcsút: a párt legnagyobb tekintélyű EP-képviselője, Ujhelyi István. A politikus nyílt levelében azt írta vasárnap, hogy „valami összeragaszthatatlanul eltört”, és elköszön a mai MSZP „szemellenzős jövőtlenségétől”, magyarán kilép a pártból.

4 millió forintot is követel Ujhelyitől az MSZP a mandátumán kívül

„Sajnálattal vettük tudomásul, hogy Ujhelyi István az MSZP nevének sikertelen megváltoztatása, a visszavont népszavazási kezdeményezése és a feladott pártelnöki ambíciója után úgy döntött, kilép a Magyar Szocialista Pártból” – áll a párt közleményében. Emlékeztették a képviselőt arra is, nemrég még azt ígérte, továbbra is aktív tagja lesz az MSZP-nek, és elszántan küzd a közös sikerekért.

Mint írják, ahogy a mondás is tartja – a hosszú barátság alapja a pontos elszámolás. Ezért arra kérik a nyilvánosságra hozott közleményükben, hogy Ujhelyi István rendezze a szocialista párt felé az elmúlt években felhalmozott jelentős tartozását, egyben felszólítják, hogy adja vissza EP-képviselői mandátumát, amelyet a Magyar Szocialista Párttól kapott.

Az atv.hu úgy értesült: az MSZP közel 4 millió forint befizetését várja el a pártkasszába Ujhelyi Istvántól. A párt több vezető politikusa szerint ugyanis az MSZP és Ujhelyi között írásos szerződés van arról, hogy az európai parlamenti képviselői fizetésének 10 százalékát be kell fizetnie a pártkasszába.

Ujhelyi István, a szocialisták emblematikus arca többé nem kér a mai MSZP-ből Fotó: MTI/Kovács Attila

Ujhelyi vasárnap elköszönt az MSZP „szemellenzős jövőtlenségétől”

Vasárnap délelőtt jelentette be Ujhelyi István, a szocialista párt és a Párbeszéd európai parlamenti képviselője, hogy kilép az MSZP-ből Az MTI-hez elküldött levelében a politikus kifejtette: „hosszú idő tépelődése, belső vajúdása és gyászmunkája” után teszi meg a bejelentést. Azt írta, valami összeragaszthatatlanul eltört, 10 623 nap után elbúcsúzik a Magyar Szocialista Párttól.

„Nem is tőlük köszönök el, hanem a mai MSZP mechanizmusaitól, szemellenzős jövőtlenségétől” - írta. Hangsúlyozta, hogy tiszta a lelkiismerete, rajta nem múlt a változtatás.

„Nem egy alkalommal próbáltam felrázni a pártközösségünket az elmúlt években, a legutóbbi sokkoló mértékű választási vereség után már kíméletlen őszinteséggel vázoltam saját állapotunkat és vállaltam fel a Horn Gyula cölöpjeire építkező újjászületés rizikós, de - ma is állítom - egyetlen esélyt jelentő munkáját” - áll a nyílt levélben.„De végül be kellett lássam és el kellett fogadjam: sokadjára sem tudtam vele áttörni a belső megkövesedés falát. Helyette kivívtam vele néhányak intrikus haragját, ami szép lassan elfojtotta körülöttem a tiszta levegőt” - fogalmazott. A politikus leszögezte azt is: folytatja az Európai Parlamentben megkezdett munkáját,





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás