Szemétkáosz Budapesten: döbbenetes képek az egész fővárosból





Budapestet 3 nap alatt ellepte a kirakott szemét. Karácsony Gergely egy „celebkedő” milliárdosra, Mártha Imrére bízta a szemétszállítást Budapesten – városszerte látható az eredmény. Fotósaink szerte a fővárosban megörökítették, milyen az, ha nélkülöznünk kell a munkáját egy alacsony társadalmi megbecsültségű, de roppant fontos szakma képviselőinek. Péntek reggel már megkezdték a munkát a budapesti kukások.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.10.06.
karácsony káosz

Karácsony Gergely csütörtök reggel az FKF Ecseri úti telepén próbálta meg győzködni a kukásokat, eredménytelenül (beszámolónk a képgaléria alatt). Közben Budapestet 3 nap alatt teljesen ellepte az el nem szállított hulladék. A Metropol fotósai a főváros legkülönbözőbb pontjain örökítették meg a teszetosza főpolgármester és milliárdos közművezére által okozott szemétkáoszt.

Fotó: Metropol
Fotó: Metropol
Fotó: Metropol
Fotó: Metropol
Fotó: Metropol
Fotó: Metropol
Fotó: Metropol
Fotó: Metropol
Fotó: Metropol
Fotó: Metropol

Karácsony: „Amikor megkapod k...a kevés, amikor ki kell fizetni, sok„

Karácsony Gergely csütörtök reggel elment a Fővárosi Közterület-fenntartó Ecseri úti telephelyére. A belső fórumról kiszivárgott videó tanúsága szerint a főpolgármesternek a helyszínen nem sikerült megegyeznie a kukásokkal.

„Ez k...a nehéz nekünk is” - ismerte el rögtön az elején a Karácsony, azt állítva, hogy szerinte a fővárosi önkormányzatnál„nincsen szarabb helyzetben„ egy önkormányzat sem. Ezután megismételte Mártha Imre közművezér előző napi ajánlatát az egyszeri bruttó 200 ezer (kb. nettó 130 ezer) forintos juttatásról, és ígért félhavi karácsonyi pluszpénzt. A fizetésemelés kapcsán azt mondta: „Amit az állam emelt, arra ráteszünk 2 százalékot” - ezt harsány derültség fogadta.

„Tudom, hogy ez k...a kevés, csak ugye amikor megkapod k...a kevés, amikor ki kell fizetni, sok„ - mentegetőzött a főpolgármester, aki a mostani helyzetért Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelőt (NKHV) hibáztatta: „A budapesti polgár befizeti a szemétdíjat, nagyjából mondjuk befizet 5 forintot, ebből mi visszakapunk 4-et, az az 1 forint k...ára hiányzik” - mondta, hozzátéve, hogy ezt a pénzt „vissza fogják kérni„, és „után van miről beszélni”... „De azt nem tudom megígérni, hogy az állam a homlokára csap, hogy hú b..meg mekkora szar szemétláda voltam eddig, most meg majd nem leszek„ - mondta.

”Folyamatosan semmi másról nem beszéltél, mint hogy nekünk pénzt csak és kizárólag a 'kukaholdingtól' hozol„ - mondta a főpolgármesternek egy középkorú férfi. - ”A fővárosnak biztos, hogy van más bevétele is, ha más nem, az iparűzési adó. Tegnap az interneten megjelent, 170 milliárd körül lesz az éves bevételetek belőle„. A hirtelen támadt hangzavarban Karácsony Gergely lement az emelvényről, így nem tudni, válaszolt-e, és ha igen, mit.

Karácsony Gergely üres kézzel távozott a reggeli egyeztetésről Fotó: Metropol

Sára Botond: Eddig minden főpolgármester meg tudta oldani, hogy elszállítsák a szemetet

A hulladékelszállítás mint közszolgáltatás a fővárosi önkormányzat kizárólagos hatásköre, tehát a főváros feladata – válaszolta Karácsony Gergelynek a több napos hulladékszállítási szünet kapcsán a budapesti kormányhivatal főispánja. A Magyar Nemzet által megismert válaszlevélben Sára Botond emlékeztetett: a rendszerváltozás óta minden budapesti főpolgármester meg tudta oldani, hogy összeszedjék és elszállítsák a szemetet a fővárosban.

Sára Botond szerint a „szemétválság” a rendszerváltozás óta példátlan Fotó: City Magazin/Hírnyolc

Egy botrányhős celebre bízta karácsony a szemétszállítást

Máig tisztázatlan a forrása Mártha Imre több milliárdos vagyonának, amellyel a közműholding vezérigazgatója nem tud elszámolni a törvényes jövedelme alapján. A hivalkodó luxuséletet élő közművezér szerdán úgy próbálta lecsillapítani a kedélyeket, hogy kukásautón ment ki az FKF Ecseri úti telephelyére dolgozókba „lelket önteni”. A celebvilágban is megmerítkezett Mártha: versenyt úszott Cseh Lászlóval, ralizott teherautóval és bokszolt Kovács „Kokó” Istvánnal. Ex-barátnői közt van a Barátok köztből ismert Balogh Edina és Szabó Zsófi, a Jóban Rosszban üdvöskéje.

A BKM vezérigazgató posztolt már luxusjachtozásról Costa del Solról és egy 7 csillagos szállodából Marokkóból. Megmutatta már 15 milliót érő Hublot karóráját, de birtokában van egy 2 milliárdot érő svábhegyi luxusingatlan, egy 300 milliós balatoni luxusvilla egy 25-30 milliót érő hajóval, egy 100 milliós Bentley luxusautó, egy ugyancsak 100 milliót érő angol telivér ló és egy tízmilliós Steinway zongora is. Ezen felül egy részvénytársaság révén övé a balatonalmádi kikötő is. Mindezek fényében erkölcsileg is megkérdőjelezhető, hogy az év elején Mártha Imre több mint 5 millió forint prémiumot vett fel a közműholding vezérigazgatójaként.

Mártha Imre „celebkedése” és hivalkodó magamutogatása a BKM dolgozóinál is kiverte a biztosítékot

 





Ezeket olvastad már?
Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás