Új adót akar kivetni Karácsony Gergely a Margitszigeten – Ők járnak rosszul





A főváros szerdán szavaz az ötletről. Jövő év január 1-jétől pedig fizetnie kellene az egymilliárd forintot meghaladó ingatlanokra.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.26.
eszement ötlet

Szerdán szavaz a Fővárosi Közgyűlés arról az előterjesztésről, ami alapján január 1-jétől adót vetne ki a főváros az egymilliárd forintot meghaladó ingatlanokra. Azonban csak a Margitszigeten, mert az a főváros kizárólagos igazgatási területének minősül – derül ki az előterjesztésből.

Karácsony Gergelyék adót vetnének ki az egymilliárd forintot meghaladó ingatlanokra a Margitszigeten Fotó: Wikipedia/Civertan

„Ez a jelenlegi városvezetés részéről egy olyan ígéret, amely betarthatatlan” – nyilatkozta a Magyar Nemzet megkeresésére Tarlós István. A korábbi főpolgármester emlékeztetett: „Már akkor viccet csináltak ebből, amikor a Margitszigetet átadták a fővárosnak. Az akkori népszavazási kezdeményezésen három ember volt jogosult szavazni, mindhárman a margitszigeti nyilvános WC feletti két lakásban laktak. Egyikük nem szavazott, külföldön volt. Egy anya és vele lakó fia szavaztak, hogy a sziget kerületi tulajdonban maradjon. Bár a Margitsziget a fővárosé lett, az ellenzék kétharmados népszavazási eredményt emlegetett.”

A előterjesztéssel kapcsolatban Tarlós István a Hír TV-nek azt mondta, az az érzése, hogy a főpolgármester majd néhány kerületet megpróbál rábeszélni, hogy ők is vessék ki az adót, és ezt eladja majd a saját teljesítményének.

Tarlós István szerint ez olyan ígéret a jelenlegi városvezetés részéről, ami betarthatatlan Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

Gy. Németh Erzsébet szerint ezentúl a kerületek is kivethetik az adót

Gy. Németh Erzsébet korábbi főpolgármester-helyettes, a DK parlamenti képviselője az ATV Start keddi műsorában Tarlós István gyanúját igazolta: „ez egy olyan keretszabályozás lesz, amely után a kerületi önkormányzatok és a kerületi testületek el tudják dönteni, hogy ők a saját kerületükben kivetik-e ezt az adót” – mondta a képviselő. Gy Németh úgy fogalmazott, „fizessenek vissza az elmúlt 12 év nyertesei a közösbe„. Az új margitszigeti adóra példaként az ott lévő két szállodát hozta fel. A margitszigeti Grand Hotel és a Thermal szálló azonban aligha lehet a Gy. Németh által emlegetett „elmúlt 12 év nyertese”, mivel mindkettő már jóval a rendszerváltás előtt került az angol tulajdonosi hátterű Danubius Hotels szállodalánc tulajdonába.

Wintermantel: Ez nem több, mint politikai blöff

Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője az ügyre úgy reagált: „Ismét csak a lufit borotválja Karácsony Gergely az építményadóról szóló rendelethez benyújtott módosító javaslatával.” A frakcióvezető azt írta, Karácsony most is úgy csinál, mintha dolgozna, és Budapestnek sajnos ettől nem lesz jobb. „Többet ér ugyanis az a papírlap, amelyre a javaslatot nyomtatták, mint maga az elképzelés, mivel nem több, mint politikai blöff” – tette hozzá.

Wintermantel Zsolt szerint ez az ötlet több, mint politikai blöff Fotó: MTI/Mónus Márton

 





Ezeket olvastad már?
Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Lassan révbe ér a kaposvári család

Lassan révbe ér a kaposvári család

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás