RETRO RÁDIÓ

„Az igazgató több terembe is beszólt, hogy zárkózzanak be, mert Bertold a folyosókon sétálgat” – sokkoló részletek az iskolai késelésről





Késsel támadt osztálytársára egy középiskolás Budapesten, a sérültet kórházba vitték, aki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.10.
I. kerület döbbenetes

Mint arról korábban már a Metropol is beszámolt, Budapest I. kerületének egyik középiskolájában hétfő délelőtt egy 18 éves fiú késsel szúrt meg egy másikat.

Délután a rendőrség sajtótájékoztatót tartott az ügyről. Kiderült, hogy olló és kalapács is volt a támadónál. Az áldozat jelenleg is életveszélyes állapotban van. A rendőrség tájékoztatása szerint az elkövető megtagadta a vallomástételt. A fiú jelenleg is őrizetben van, emberölés bűntett kísérlete miatt folyamatban van az elszámoltatása.

A Blikk információi szerint az áldozat, S. Samu a barátnője mellett ült, telefonon filmet néztek, amikor Bertold hozzájuk lépett és nyakon szúrta a fiút. Neve elhallgatását kérő informátor szerint a támadás után az igazgató több terembe is beszólt, hogy zárkózzanak be, mert Bertold a folyosókon sétálgat. A kiérkező rendőrök végül lekapcsolták a fiatalt.

A támadóról azt mondják, hogy valamilyen pszichés zavarra hajazó tüneteket produkált az elmúlt időszakban. A lap információi szerint néhány hete több tanár is jelezte Bertold osztályfőnöke felé, hogy romlik az állapota, baj fog történni. Két héttel ezelőtt Bertold osztálytársainak azt mondta:

Valakit meg fogok ölni!

A Blikk informátora szerint ez a tanárok fülébe is visszajutott.

Fotó: Metropol/MK

A Blikk értesülése szerint az igazgató az aggódó szülőknek a Kréta rendszerben levelet írt, melyben közölte, hogy a történésnek semmiféle előzménye nem volt. Továbbá az elektronikus üzenetből kiderül az is, hogy az elkövető elszámoltatása folyamatban van, iskolába nem fog menni. Az iskola vezetése és a tanárok külön felhívták a tanulók figyelmét, hogy az épület előtt várakozó újságírókkal ne beszéljenek. Ám olyan fiatal is eljött a suli elé, aki pár éve végzett az intézményben. Rá nem vonatkozott a tiltás, így ő némi betekintést nyújtott a Blikknek a falakon belül történtekre.

– Samu nagyon rendes srác, soha semmiféle gond nem volt vele. Úgy tudom, szeret edzeni, hétvégén pedig néha bulizni megy. Rengeteg ismerősöm jár a suliba, tőlük úgy tudom, hogy a támadónak valamiféle mentális problémája volt. Állítólag néha érték őt a többiektől vélt vagy valós sérelmek, melyeket elfogadhatatlan módon torolt meg. Nagyon bízom benne, hogy Samu teljesen felépül – mondta el a Blikknek a Hunfalvy korábbi tanulója.





A dosszié további cikkei
Ezeket olvastad már?
Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Most érkezett: nyerges vontatóval ütközött egy furgon az M1-esen, rohantak a tűzoltók

Most érkezett: nyerges vontatóval ütközött egy furgon az M1-esen, rohantak a tűzoltók

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás