Sokkoló felfedezés: az aszteroidák valójában földön kívüli hajók roncsai?

Egy megjelenés előtt álló tanulmány szerint nem lehet kizárni, hogy egyes aszteroidatörmelékeket földön kívüli létformák hoztak létre.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.08.
ufóészlelés

Bő egy évtizedbe tellett a tudósoknak, mire laboratóriumi körülmények között sikerült létrehozniuk két olyan anyagot, amelyeket tökéletes elektromosságvezetőnek szántak: a heideitet és a brezinaitot. Nem sokkal később azonban ezt a két anyagot természetes körülmények között is megtalálták: a sivatagba hullott aszteroidarészecskék is tartalmazták a két fémet, amire a tudomány azóta sem talált magyarázatot – írja a Daily Star.

 

Fotó: Pixabay

Az áttörés azonban talán már közel van: B. P. Embaid, a Venezuelai Központi Egyetem tanára egy hamarosan megjelenő tanulmányában azt állítja, a két fém felbukkanása mindent kizáróan azt jelenti, hogy a meteoritokat földön kívüli életforma hozta létre. A fizikus azt sem zárja ki, hogy a heideitet és brezinaitot tartalmazó törmelékek más lények űrhajóinak roncsai lehetnek. „Fontos, hogy nyitott elmével, esetleg provokatívan viszonyuljunk a kérdéshez: ezek a meteori ásványminták lehetnek-e egy földön kívüli technológia létezésének bizonyítékai?” – fogalmaz Embaid, aki szerint a két fém olyan összetett, hogy kizárt, hogy a földi világban természetes körülmények között is létrejöjjön. Ezt a feltevést azonban több asztrobiológus is vitatja: szerintük még mindig valószínűbb, hogy a két ásványi anyag önmagától megjelenik a természetben, minthogy az ufótémákban kellene a magyarázatot keresni.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás