Többhavi gáz- és villanyszámlát is hozhat a postás





Nincs ok pánikra. A feltüntetett határidőn túl december 15-ig kamatmentesen, halasztva is befizetheti, és részletfizetést is igényelhet az MVM számláira – jelentette be az energiakereskedelmi vállalat.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.10.13.
gaz

Az új rezsiszabályok szerint készült első számlák kiállítása augusztusban kezdődött meg, és azóta csaknem 11 millió számlát küldött ki az MVM. Felhívták a figyelmet arra, hogy azok a lakossági ügyfelek, akiknek az elmúlt időszakban a cég még nem állított ki számlát, egyszerre több számlát fognak kapni, amelyek fizetési határidejére haladékot kapnak.

Türelmi időt ad az MVM Fotó: Népszabadság-archív

A kamatmentes halasztott fizetés minden érintett ügyfélnek automatikus lesz, nem kell külön igényelni. Ezentúl pedig igényelhető a szolgáltatónál kamatmentes részletfizetés is. Ezt abban az esetben célszerű kérelmezni, ha valaki december 15-ig nem tudja rendezni a számláit.

Ne lepődjön meg, ha több csekket talál a postaládájában Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Kiküldik a társasházaknak és a nagycsaládosnak is a számlákat ügyfelek részére is. Emlékeztettek arra, hogy augusztustól a társasházak földgáz esetében kedvezményes többletmennyiségre jogosultak, továbbá a nagycsaládos fogyasztók is, az ezzel kapcsolatos igényeket kormányablakon keresztül lehet benyújtani.

A rezsicsökkentett ár azon családi fogyasztói közösségek számára is biztosítva van, akik olyan családi házban vagy ikerházban élnek, ahol legfeljebb négy, egymástól elkülönülő lakás található, de csak egy közös gázórával rendelkezik. Ehhez szükséges hatósági bizonyítványt a település jegyzőjénél kell igényelni, a kedvezmény érvényesítése pedig legkorábban októbertől lehetséges.





Ezeket olvastad már?
"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás