Éles kritika! A budapestiek szerint ki kellett volna maradni a szankciókból – Videó!





Több mint negyed százada nem volt akkora a fogyasztói árak emelkedése, mint idén szeptemberben. Az energiaárak mellett az infláció okozza az élelmiszerek 35 százalékos drágulását.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.25.
szankciók következménye

Az online kitöltési lehetőség mellett már postázzák a nemzeti konzultáció kérdéseit papíralapon is. A kormány mindenkit arra kér, mondja el a véleményét a brüsszeli szankciókról. A hetedik kérdés arra irányul, hogy egyetért-e azokkal a brüsszeli szankciókkal, amelyek az élelmiszerárak emelkedését okozzák. A napokban érkező kérdőíveken a magyar kormány rámutat, hogy a gáz drágulása a mezőgazdasági költségeket is megnöveli, ami kihat az élelmiszerárakra.

A brüsszeli szankciók az élelmiszerárak emelkedését okozzák – Fotó: Pixabay

„Sokat járok külföldre, az árak mindenütt az egekbe szöktek”

A Ripost feltette a nemzeti konzultáció hetedik kérdését a budapestieknek.

Sinka Albert:A brüsszeli döntések 100 százalékosan érintik az országot, és ehhez a hazai baloldal még tapsol is.

Albert szerint a szankciók százszázalékosan érintik hazánkat – Fotó: Ripost

Szabó Tamás: „Itt nem lehet balra vagy jobbra húzni, hanem ennek az egész háborúnak véget kellene vetni. Ez a világválság, amit az oroszok kirobbantottak, arra megy, hogy Európa tönkremenjen. Már most minden a duplájába kerül, 72 évesen még dolgoznom kell, hogy meg tudjunk élni.”

Tárczy László: „Én sokat járok külföldre, az árak mindenütt az egekbe szöktek, ez nem a magyar kormány hibája. Jó volna kimaradni az uniós szankciókból, mert azok miatt tartunk itt.

Baratta Egon: „Hogy csak a szankciók miatt van-e ez a drágaság, azt nem merném kijelenteni, de az biztos, hogy egy egész folyamatot indítottak el: az egyének mellett a gazdálkodókban is van egy bizonytalanságérzés, ami egyre jobban akkumulálódik.”

Cserháti Éva: „Recesszió valószínűleg mindenképp jött volna, de a háború és az arra adott brüsszeli szankciók erre rátettek még egy lapáttal, ettől eszkalálódott a helyzet, és emiatt van, hogy ilyen borzasztóan elszálltak az árak.”

Éva szerint a szankciók fokozták a drágulást – Fotó: Ripost

Ella: „Az uniós intézkedések eddig se voltak semmilyen hatással Oroszországra. Nem mondom, hogy nem kell őket valamilyen módon megbüntetni, de ezek a szankciók csak ránk nézve hátrányosak. Hogy ez hova fog vezetni, nem tudom, de mindenki el van keseredve és fél.”

Angyal Erzsébet: „Én mindenesetre örülnék, ha kimaradnánk a szankciókból, mert már így is katasztrófa, amikor kimegyek a piacra. Ezeket az árakat már képtelenség megfizetni.

Andrássi Balázs: „Egyértelműen rosszak ezek a szankciók, béke kéne. Már én is a határán vagyok annak, hogy meg tudjam fizetni az élelmiszereket, de akik nálam rosszabb helyzetben vannak, azoknak már aközött kell választaniuk, hogy a gázszámlát fizetik, vagy a villanyt, vagy pedig esznek.”

Andrássi Balázs úgy gondolja, mielőbbi békére van szükség

Lengyel Erzsébet: „Nem jól csinálják ott fönn Brüsszelben. Ez a kicsi Orbán ügyesebb. Mondjunk nemet!





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás