RETRO RÁDIÓ

Borzalom: patkánysereg, térdig érő szeméthalmok a budapesti lakótelep alján – Felkavaró videó!





Patkánytetemek, térdig érő szemét, undorító bűz! Ez jutott a József Attila-lakótelep több száz lakástulajdonosának, akiknek ezt az élhetetlen állapotot néhány hajléktalan miatt kell elviselniük. A IX. kerületi polgármester hónapok óta nem tesz semmit azért, hogy a tisztességes lakóknak ne kelljen mocsokban és rettegésben élniük.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.25.
Sokkoló

Hónapok óta elviselhetetlen mocsok és hangoskodás – néha vérfagyasztó üvöltözés – fogadja a 3-as villamos Csengettyű utcai megállójában le- és felszálló utasokat. A József Attila-lakótelepre érkezők három hajléktalan ember miatt kénytelenek tűrni, hogy az otthonuktól alig pár méterre hemzsegnek a patkányok, és iszonyú szeméttenger lepi el a zöld területet.

A Metropol még a nyáron számolt be arról, hogy mennyire lelombozó látványt nyújtanak az irdatlan szemétszigetek a IX. kerületi József Attila-lakótelep melletti erdős-parkos részen. Munkatársunknak megszólalt a három hajléktalan is, akik akkor még arról beszéltek, hogy az áldatlan állapotot nem ők csinálták. A hajléktalanok munkatársunknak azt is bevallották, mindhárman megjárták már a börtönt...

A kerület vezetősége becsukta a szemét

A csapat egyik tagja azt is elárulta, hogy a hatóság képviselői a saját szemükkel látták, milyen szeméthegyek lepték el a környéket.

„El vannak szaporodva a patkányok, nézze, ott is! Itten végig” – mondta akkor Cefre. A férfi találkozott is a hatóság embereivel, akik tudnak a hulladéklerakatról, azonban mégsem tesznek semmit.

Hemzsegnek a patkányok, és iszonyú szeméttenger lepi el a zöld területet a József Attila-lakótelepen Fotó: Metropol

Odébb költöztették a sátortábort, de mindent otthagytak

A hajléktalanok szeptemberben fogták a cókmókjukat, és átköltöztették magukat a villamosmegálló másik oldalára. A mostani „szállásuk” alig 100 méternyire van a panellakásoktól.

Videóriporterünk a helyszínen járt, és bár sok szörnyűséget tapasztalt már, attól, ami a szeme elé tárult, még ő is ledöbbent.

A volt tábor helyén még több szemét gyűlt össze, és szinte hemzsegtek az egyik szemétkupacból a másikba rohangáló patkányok. Videón rögzítette, amint egymást követve hevernek megdöglött rágcsálók, ami nem is csoda, hiszen szanaszét szórva található itt élelmiszer, piásüveg és rengeteg gyomorforgató hulladék. A patkányok elszaporodását a véralvadásgátlóval ellátott rágcsálóirtó szer sem akadályozza a lakmározásban. Az már egy másik kérdést vet fel, hogy heverhet egy ilyen, emberekre veszélyes vegyszer olyan helyen, ahol akár gyerekek is megfordulhatnak...

Döglött rágcsálók hevernek a kiserdőben Fotó: Metropol

Senki nem tesz semmit, rettegnek a lakók

Egy környékbeli elmondta, hogy a hulladéktenger egy elhagyott hajléktalantábor „öröksége”. Szerinte 20 otthontalan élhet a területen, és mint mondta, „a lakók nemcsak este, hanem még napközben is félelmetesnek tartják a Csengettyű utcai megálló környékét”.

Úgy tűnik tehát, hogy a hatóságok bár hónapok óta tudnak az elviselhetetlen állapotokról, mégsem tesznek semmit, hogy megváltozzon a helyzet.





Ezeket olvastad már?
Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás