Vilmos: Gyászolni fogom ezt a veszteséget, de egyben elképesztően hálás vagyok!





Még az átlagemberek is felkapták a fejüket a 96 éves korában elhunyt Erzsébet királynő halála miatt, hiszen alakja szorosan hozzátartozott a XX. századhoz. Ő volt a történelem második leghosszabb ideig hatalmon lévő uralkodója.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.09.11.
A dédunoka szavai

Családja érthető módon nem az uralkodót vesztette el, hanem az édesanyát, a nagymamát és a dédnagymamát. Katalin hercegné, aki gyermekei első iskolai napja miatt nem tudott jelen lenni a királynő utolsó pillanataiban, szombaton elmesélte, mit mondott a kis Lajos herceg, amikor megtudta, hogy dédnagymamája már nem él: „Nagyi most már legalább dédnagypapával van” – utalt a tavaly áprilisban, 99 éves korában elhunyt Fülöp hercegre, akivel 73 éven át tartott házasságuk.

Katalin hercegné és Vilmos herceg Harry és Meghan Markle társaságában üdvözölték a kastély előtt gyászoló tömeget, így megpróbálták ebben a szomorú pillanatban az elmúlt években megtépázott családi egységet demonstrálni. Utoljára egyébként Fülöp herceg temetésén örökítették meg a két testvért és Katalin hercegnét, Meghan Markle akkor veszélyeztetett terhessége miatt nem repülhetett orvosa tanácsára. Természetesen nem csupán a kis Lajos búcsúzott dédnagymamájától meghatottan.

Középen Lajos herceg. MTI/AP

„Csütörtökön a világ egy rendkívüli vezetőt veszített el, akinek az ország, a birodalmak és a Nemzetközösségek iránti elkötelezettsége is abszolút volt” – fogalmazott Vilmos herceg. „Olyan sokat beszélnek majd a következő napokban a történelmi uralmának a fontosságáról” – szögezte le a herceg, a továbbiakban viszont már mint a királynő unokája fogalmazott az őt ért tragédiáról. „Én a nagymamámat veszettem el. És bár gyászolni fogom ezt a veszteséget, de egyben elképesztően hálás vagyok.” – fogalmazott Vilmos, aki felesége, Katalin hercegné támogatásáért és a gyerekei életében betöltött szerepéért is nagyon hálás Erzsébetnek. „A legboldogabb pillanataimban mellettem volt. És életem legszomorúbb pillanataiban is mellettem volt. Tudtam, hogy eljön ez a nap, de kell még egy kis idő, mire a nagyi nélküli élet valóságnak tűnik majd.” II. Erzsébet királynőtől szeptember 19-én vesznek végső búcsút, akit életének 97., uralkodásának 71. évében, csütörtök este ért a halál a skóciai Balmoral kastélyban.

 





Ezeket olvastad már?
„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás