A sütni való kolbász és a csemege debreceni is bekerülhet a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszerbe.
Újabb tradicionális húsáruk kaphatják meg a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyet. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatása szerint szeptember elejétől a húskészítmények között a csemege debreceni, a sütni való kolbász, valamint a füstölt baconszalonna termékek esetében is pályázhatnak a húsipari vállalkozások, illetve a kereskedők.
A védjegy megszerzéséhez számos kritériumnak kell megfelelnie az adott terméknek. A védjegytulajdonos a termékleírásban pontosan meghatározta a felhasználható alapanyagok körét, a feldolgozás folyamatát és a fenntarthatóságra vonatkozó előírásokat is. Az új termékekre vonatkozó pályázati dokumentációkat a védjegyiroda folyamatosan, a meghirdetésekkel együtt közzéteszi, illetve a Kamara is tájékoztatást nyújt a termékpálya szereplői részére.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre