Hoppá! A sütnivaló kolbászról is döntöttek

A sütni való kolbász és a csemege debreceni is bekerülhet a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszerbe.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.18.
finomság

Újabb tradicionális húsáruk kaphatják meg a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyet. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatása szerint szeptember elejétől a húskészítmények között a csemege debreceni, a sütni való kolbász, valamint a füstölt baconszalonna termékek esetében is pályázhatnak a húsipari vállalkozások, illetve a kereskedők.

 

A védjegy megszerzéséhez számos kritériumnak kell megfelelnie az adott terméknek. A védjegytulajdonos a termékleírásban pontosan meghatározta a felhasználható alapanyagok körét, a feldolgozás folyamatát és a fenntarthatóságra vonatkozó előírásokat is. Az új termékekre vonatkozó pályázati dokumentációkat a védjegyiroda folyamatosan, a meghirdetésekkel együtt közzéteszi, illetve a Kamara is tájékoztatást nyújt a termékpálya szereplői részére.

 

A KMÉ-védjegyrendszer 2020-ban a tej és tejtermékekkel indult útjára, 2021-ben pedig elkészült a nyers tej, friss húsok, illetve bizonyos húskészítmények termékleírása, ezt követték a gabona- és tartósítóipari áruk. A védjegyrendszer kiterjesztése azonban továbbra is folyamatban van, így hamarosan újabb árucsoportok kerülhetnek be ebbe a körbe.

Fotó: mtva

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás