Igenis lehet tanulni a Tiktokon, ezek a szakemberek bizonyítják





Szinte észre sem vesszük és máris elrepült az idő, miközben TikTok-videókat lapozgatunk. A szimplán vicces tartalmak között azonban oktató, önismereti videókra is bukkanhatunk, amik akár meg is változtathatják az eddigi gondolkodásunkat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.08.
szaktanácsok

Egyre elterjedtebb, hogy szakemberek is kihasználják a Tiktok platformját, hogy eloszlassák az esetleges egészségügyi tévhiteket, vagy azért, hogy szakszerűen csillapítsák az emberek kíváncsiságát egy adott kérdéssel kapcsolatban.

Szakszerűen az Elf Barról

A TikTokon találhatunk például szakszerű véleményt dr. Kulja András sebész, szakorvosjelölt jóvoltából a főként fiatalok körében igen népszerű Elf Barról.

Nagyon sok nikotint tartalmaz, egy Bar 45 szál ciginek megfelelő. A nikotin pedig alapvetően egy idegméreg, ami kis mennyiségben is nagyon-nagyon erős függőséget idéz elő, ezenkívül pedig hatással van a szervezet működésére. Például nagyon erősen rontja az alvás minőségét, károsítja a sejtek örökítőanyagát, hatással van a szív- és érrendszerre, plusz a magzatok fejlődését is károsítja, koraszülést idéz elő, illetve kissúlyú csecsemők születését is előidézi – mondta videójában dr. Kulja András, aki hozzátette, hogy még számos ismeretlen káros hatása lehet az Elf Barnak az egészségünkre, arról nem is beszélve, hogy nagyon környezetszennyezők az eldobható rudak. A videót már több mint 1 millióan megtekintették és volt, aki azt tanácsolta, hogy ezt a videót biológiaórákon kellene mutogatni az iskolásoknak.

Fotó: TikTok

A TikTok a pisilési szokásainkat is megváltoztathatja

Dr. Teresa Irwin uroginekológus küldetésének érzi, hogy felvilágosítást nyújtson az emberi testről. TikTokon már több, mint 85 ezer követővel rendelkezik és nagy érdeklődés övezi videóit. Legutóbb arról beszélt, hogy valószínűleg rossz testtartásban pisilnek, ezért járhatnak többször vécére a kelleténél, illetve a zuhanyozóban való pisilésről is kifejtette a véleményét.

– Nem jó ötlet mindig a zuhany alatt pisilni, mert a későbbiekben megszokássá válik és valahányszor meghallod a víz hangját, a hólyagod feszülni fog, mivel a folyó víz hangjára a pisilésre fog asszociálni az agyad – magyarázta dr. Teresa Irwin.

Fotó: TikTok

Pszichológiai érdekességek a TikTokon

A TikTok görgetése közben akár pszichológiai trükköket is elsajátíthatunk. Kalász Cintia pszichológus már több mint másfél millió lájkot gyűjtött össze videóira, amelyekben például a traumák öröklődéséről, vagy a hazugságok formáiról beszél.

– Ha kicsit szorongósabb vagy és félsz valakivel kommunikálni, akkor mielőtt odamész hozzá, vegyél be egy rágót. Ez át fogja verni az agyad és lenyugtat – tanácsolja TikTok-videójában Cintia.

Fotó: TikTok

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás