Nézd meg, hogy csocsózott Novák Katalin a magyar katonákkal – Videó!





A köztársasági elnök nemcsak a főhadiszállásra, hanem a bázisra is elment. Beszélgetett a Koszovóban szolgáló magyar katonákkal, és még egy csocsópartit is lenyomott velük.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.09.14.
Novák Katalin

A magyar emberek büszkék a magyar katonák helytállására, elismeréssel szólnak a szolgálatukról – mondta Novák Katalin köztársasági elnök kedden Koszovóban, amikor látogatást tett a KFOR-missziónál. A Novo Seló-i tábor állománygyűlésén kiemelte, hogy a Magyar Honvédség főparancsnokaként a magyarok köszönetét hozta el a Koszovóban szolgáló katonáknak. Hozzátette: Magyarországon közismert, hogy Koszovóban magyar katonák szolgálnak, s ennek nagy otthon a támogatottsága.

A köztársasági elnök köszönetet mondott Kajári Ferenc vezérőrnagynak, a KFOR-misszió magyar parancsnokának – írja a Ripost.

Novák Katalin köztársasági elnököt fogadja Kajári Ferenc vezérőrnagy, a NATO KFOR-missziójának parancsnoka a pristinai KFOR-parancsnokságon, a Film City táborban 2022. szeptember 13-án – Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Emlékeztetett arra, hogy Ukrajnában háború dúl, amelyet Európa minden országa szeretett volna elkerülni. Magyarország a béke oldalán áll – hangsúlyozta, hozzátéve: a Nyugat-Balkáni térség stabilitásának megbillenése hatással lehet Európára is. Mint mondta, nemcsak a háború megvívása nehéz, hanem a béke megteremtése és megőrzése is. Elismeréssel szólt a katonák erejéről, amely szükséges ahhoz, hogy meg tudják védeni hazájukat és a békét.

Feleségként és anyaként szólva a katonákhoz kiemelte: átérzi, hogy milyen nehéz lehet távol lenni a családtól, egyben a családoknak is megköszönte az ezzel járó áldozatot.

A magyar köztársasági elnök az állománygyűlés végén ajándékot adott át a szolgálatot teljesítő katonáknak. A hivatalos program végeztével pedig kötetlenül beszélgetett velük és még egy csocsópartiba is beszállt:





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás