RETRO RÁDIÓ

Mesés ősz: új kalandok, régi ismerősök várják a gyerekeket az M2 Gyerekcsatornán

Nagy utazásra hívja az egész családot az M2 Gyerekcsatorna megújult műsorkínálata. (x)Megosztás
Szerző: Pr Cikk
Létrehozva: 2022.09.14.
hirdetés

Három új és egy már ismert saját gyártású tartalommal várják a kicsiket és a nagyokat a képernyő elé. A már látható ismeretterjesztő sorozat, a Derítsük ki! után októberben érkezik az őslények világába kalauzoló Dínók nyomában című műsor, novembertől pedig megfilmesített gyermekversekkel fogadja a nézőket a Rímerdő. E három új egyedülálló széria mellett a Rozmaring kunyhó bájos lakóival is újra találkozhatnak az M2 Gyerekcsatornán.

Rozmaring kunyhó, fotó: MTI/Máthé Zoltán

A rendhagyó formátumú és tematikájú műsorok sorát szeptember 2-án nyitotta a Derítsük ki! című ismeretterjesztő sorozat, amely játékos és szórakoztató formában mutatja be a hétköznapi természettudományos jelenségeket az alsó tagozatosoknak. A péntekenként 17:15-kor kezdődő műsorban a gyerekek biológiát, fizikát, vagy földrajzot érintő kérdéseit a kíváncsi természetű Kuta Tóbiás válaszolja meg, aki a mindentudó Tudor Kukactól kér segítséget. A műsorban a kontinenseken átívelő kalandok mellett még az időutazás is lehetséges, és a gyerekeket otthon elvégezhető tudományos kísérletek is várják.

Tudor Kukac, fotó: MTVA

Október 17-én debütál a Dínók nyomában című tízrészes ismeretterjesztő sorozat, amely a magyar őslények rejtélyes világába repíti a csatorna nézőit, bemutatva, milyen őshüllők éltek több tízmillió évvel ezelőtt hazánkban. Az utazásban a gyerekeket Marci, a dínóimádó óvodás (Balázs-Magyar Nimród) kalauzolja, aki előtt barátja; a Professzor tárja fel a dinoszauruszok lenyűgöző világát.

A Dínók nyomában főszereplője, Marci (Balázs-Magyar Nimród), fotó: MTVA

A tudós zseni szerepében Szervét Tibor látható, a Jászai Mari-díjas színművész örömmel vállalta el a felkérést, mert egyáltalán nem járatos a dinoszauruszok világában, így a feladatot felnőtt fejjel is játékos tanulásként élte meg.

Szervét Tibor, fotó: MTVA

November 5-én visszatér a képernyőre a Rozmaring kunyhó. A második évad – a valóságnak megfelelően – egy évvel később veszi fel újra a cselekmény fonalát. Új szereplők is érkeznek; a gyerekek megismerhetik Délibábot, ő lesz az a guba, aki a kreativitás népszerűsítőjeként megmutatja a többieknek, hogy fantáziájukkal még az unalmas napokat is színesebbé tehetik. Belép a történetbe Dr. Holdas Oszkár, aki bebizonyítja, hogy az orvosoktól egyáltalán nem kell félni, továbbá Napraforgó édesanyja, Ibolya (Kéri Kitty) is feltűnik a kis lakban és igyekszik jó tanácsokkal ellátni lányát. A sorozat alkotóinak célja a szórakoztatás mellett továbbra is az érzékenyítés, hiszen fontos a kicsik kérdéseire az ő nyelvükön választ adni.

Az M2 Gyerekcsatorna műsorán egy különleges – a szépirodalom varázsát megidéző – sorozat is elindul. November 20-tól látható majd a Rímerdő című nyolcrészes széria, amelyben kisiskolások adnak elő klasszikus és kortárs magyar gyermekverseket, olyan kiváló művészek közreműködésével, mint Zsurzs Kati, Ráckevei Anna, Törőcsik Franciska, Sánta László, Fesztbaum Béla, vagy Ember Márk.

(x)

Ezeket olvastad már?
11 évesen vesztette el a látását a fiatal, most valóra vált az álma

11 évesen vesztette el a látását a fiatal, most valóra vált az álma

Megfagyott a levegő a stúdióban: erre senki sem számított

Megfagyott a levegő a stúdióban: erre senki sem számított

Misztikus csillag forgatja fel az életünket - ezt ígéri a félemetes Antares

Misztikus csillag forgatja fel az életünket - ezt ígéri a félemetes Antares

7+1 tipp, hogy mindig biztonságosan hazajuss

7+1 tipp, hogy mindig biztonságosan hazajuss

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás