RETRO RÁDIÓ

Megtért a magyar sorozatgyilkos, akinek még barátnője is van





Másfél milliárdnyi forintnak megfelelő euró megfizetésére kötelezték a spanyol hatóságok Fehér Norbertet, aki hat ember haláláért felelős. A többszörös gyilkos jelenleg Madridban ül, állítólag megtért a rácsok mögött és még barátnője is van.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.12.
Rettenetes bűnök

A szabadkai születésű, magyar származású, 46 éves Fehér Norbertet 2017-ben elborzasztó rémtetteiről ismerte meg a világ: a férfi alig pár hét alatt öt emberrel végzett Olaszországban, majd Spanyolországban. Azóta is sitten tölti több évtizednyi büntetését, és bár több zárkában is balhézott, a hírek arról szólnak, hogy mostanra lehiggadt: a rácsok mögött lelkipásztorával társalog és barátnője is van – írja a Bors.

 

Élvezettel ölt

Mint arról a Bors többször is írt, a most 46 éves magyar származású férfi valóságos ámokfutást rendezett: először az olaszországi Budrióban mészárolt, majd Spanyolországban vérengzett. Előbbi helyen egy kocsmárossal és egy mezőőrrel, míg utóbbin egy gazdával és két polgárőrrel végzett. Már az olasz hatóságok is a nyomában loholtak, míg végül Spanyolországban, menekülés során fogták el. Az Orosz Igor gúnynéven is ismert bűnözőt azóta a Spanyolországban elkövetett gyilkosságokért 25 évre ítélték, de ez nem teteje a büntetésének: a férfi ugyanis korábban sem volt éppenséggel ismeretlen a törvény előtt. A mészárlássorozatot megelőzően bandájával rablásból tartották fenn magukat, így a bíróság ezekért is elkaszálta a sorozatgyilkost: a három rablásért összesen 15 évet kapott, emellett pedig hárommillió eurós, azaz közel másfél milliárd forintnyi kártérítést is fizethet áldozatai családjának.

A Bologna, Ravenna és Ferrara környékén 2015–17-ben elkövetett gyilkosságok után 1000 olasz csendőr üldözte, akik elől egy lopott biciklivel lépett meg.

Megtért a börtön falai között

A férfi azóta több spanyol sittet is megjárt már, ahol igencsak balhés természete miatt vált ismertté a börtön falai között. Legutóbb azonban, mikor a lamai börtönébe szállították, úgy tűnik, lehiggadt, az itt töltött közel egy év alatt ugyanis egy szabálysértést sem követett el. Sőt, újabb furcsa szokásokat vett fel: bár 5-ös besorolású, azaz szigorúan őrzött rabként egyfajta egyszemélyes cellában tengette életét, és egy nap csupán három órára hagyhatta el a cellát, Fehér ebből nem kért, mint mondta: jobban érzi magát rácsok mögött, ahol csak a börtöntanárával és a lelkipásztorával volt hajlandó beszélni. Emellett rendszeresen társalgott a börtönpszichológussal és részt vett az intézmény pszichológiai vizsgálatain is. Hirtelen megtérése azonban nem hatotta meg a spanyol hatóságokat: mikor nemrégiben Madridba helyezték át, a legszigorúbb körülmények között történt a szállítás: a rabomobilt két kocsi is kísérte, Fehért pedig több ügynök és egy személye mellé kirendelt őr figyelte árgus szemmel az egész út alatt.

Bolognától kezdve heteken át le sem szállt a nyeregből. Először Genovába ment, majd a franciaországi Nizzába, aztán végig a tengerparton, Barcelona érintésével Valenciáig. Öt hónapon át tekert, több mint kétezer kilométert. Nyolc biciklit használt el, mindegyiket lopta.

Több barátnője is volt

Viszont úgy tűnik, hogy a szinte életfogytiglani börtön nem vette el a férfi kedvét a romantikától: két börtönben is párkapcsolatban volt. A helyi lapok szerint első kapcsolata még 2019-ben, első foghelyén, Taixerióban kezdődött, ekkor egy valladolidi nő írt neki szerelmes levelet, amire a sorozatgyilkos válaszolt is, így romantikus kapcsolat alakult ki közöttük. Bár az őrök szerint személyesen sosem találkoztak, az asszony nem járt beszélőre, de telefonon és levélben rendszeresen tartották a kapcsolatot, míg a férfi itt ült. Ezután szerelmük megszakadt, amihez annak is köze lehetett, hogy még találkozás nélkül is rengeteget vitáztak. A férfi szinglisége mégsem tartott sokáig, 2020-ban, Lamában már újra párkapcsolatban volt: döbbenet, de ismét akadt egy „rajongója”, aki levélben kereste fel. Ő már fel is kereste cellájában, a helyi őrök szerint kétszer is találkoztak, kapcsolatuk pedig most is tart.

Fehér Norbert a bíróságon, fegyveresek gyűrűjében (Photo by Antonio García / POOL / AFP)

Tudta?

  • Fehér, aki 23 álnevet használt és öt nyelven beszél, gyilkos ámokfutása előtt rablások miatt már ült olasz börtönben. Akkor a börtönlelkész külön ajánlására engedték szabadon, aki szerint végleg jó útra tért az intelligens bűnöző.
  • Két kilenc milliméteres, ezüstszínű Smith & Wessonnal gyilkolt. Általában egyszerre két kézzel tüzelt.
  • Amikor Zaragozában tartották fogva, percek leforgása alatt öt börtönőrt sebesített meg egy csempedarabbal, amikor tárgyalásra akarták vinni.




  • Ezeket olvastad már?
    Húsz éve a húsimádókért dolgozik Közép-Európa egyik legkorszerűbb húsüzeme - Videó!

    Húsz éve a húsimádókért dolgozik Közép-Európa egyik legkorszerűbb húsüzeme - Videó!

    Igazi rekorder lett hajléktalan Feri - ide pakolja ruháit és cipőit a Corvin-köznél élő férfi - Fotók

    Igazi rekorder lett hajléktalan Feri - ide pakolja ruháit és cipőit a Corvin-köznél élő férfi - Fotók

    Mennyből a pokolba: több millió forintot bukott egy házaspár

    Mennyből a pokolba: több millió forintot bukott egy házaspár

    Ebben a városban folytatódott Orbán Viktor kampánykörútja

    Ebben a városban folytatódott Orbán Viktor kampánykörútja

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás