RETRO RÁDIÓ

Kerekesszékbe kényszerült a Jókai utcai épületomlásban megsérült balerina

Magához tért és átszállították a kórházból az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe az Operettszínház sérült balerináját. T. Nikolett kommunikál a szeretteivel, szellemileg teljesen ép. A lábát egyelőre nem tudja használni, így kerekesszékben tölti a napjai nagy részét, de az orvosai véleménye ellenére következetesen hisz benne, hogy egyszer visszatér a színpadra.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.09.01. 05:50
újrakezdés

Bár közvetlenül a súlyos balesete után az is kérdés volt, hogy a fiatal balerina életben marad-e, már átszállították a kórházból a rehabilitációs intézetbe. Jelenleg azon dolgoznak orvosai, hogy minél jobb állapotba hozzák. Mint arról a Bors is beszámolt, a nyár közepén Niki a párja társaságában éppen munkahelyükre, a budapesti Operettszínházba tartott próbára, ám a teátrum közelében egy építés alatt álló lakóház magasból lezuhanó elemei maguk alá temették.

A Jókai utcai épületomlás helyszíne – Fotó: Bánkúti Sándor

Párja, Benjamin sértetlenül úszta meg az esetet. A felszálló hatalmas porfelhőtől percekig semmit sem látott, de aztán megpillantotta a sérült kedvese végtagjait. Segítséget hívott, a mentők pedig perceken belül a helyszínre értek, majd kórházba szállították a magatehetetlen és öntudatlan művésznőt. A gyönyörű balerina napokig élet és halál között lebegett, de aztán az erős szervezetének köszönhetően javulni kezdett az állapota. Ez az ismerősök és családtagok szerint az orvosi bravúr mellett annak is köszönhető, hogy az Operettszínház művészei imaláncot indítottak. Többek között Dolhai Attila színész is elmondott egy rózsafüzért.

Nikolett a történtek óta jobban van, bár a teljes felépülés még várat magára. Megbízható forrásból úgy értesültünk, hogy a kezelése jelenleg is tart.

Szellemileg teljesen ép, és a kezét is mozgatja, de nem képes sem járni, sem lábra állni. Az ideje nagy részét kerekesszékben tölti” – mondta a Bors informátora, aki azt is elárulta, hogy Nikit sokan látogatják. „A vendégeivel szívesen beszélget és örül, hogy nem hagyják magára a barátai” – mesélte a közeli ismerős.

A lap azt is megtudta, Nikivel már közölték az orvosai, jobb, ha nem reménykedik abban túlzottan, hogy valaha is visszatér szeretett hivatásához, de ő nem hajlandó figyelembe venni az állapotával kapcsolatos negatív jövendöléseket.

Négyéves korától a mozgás a mindene, 10 évesen pedig beiratkozott a balettintézetbe. Komoly szakmai sikereket ért el, fontos szerepeket eltáncolt már. Egész életében kitartóan küzdött álmai megvalósításáért. Most is eldöntötte, hogy nem adja fel a reményt, és őszintén hisz benne, hogy egy nap még színpadra léphet” – tette hozzá ismerőse.

Nikolett a történtek óta már jobban érzi magát, de a teljes rehabilitáció még hátravan – Fotó: Bors

Nincs felelős

A házomlásban több utcán parkoló autó is megsemmisült, az épület lakóinak pedig napokra el kellett hagyniuk otthonukat, hiszen statikusoknak kellett ellenőrizniük, hogy a ház egyáltalán lakható-e. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a vizsgálatok végén kit vonnak felelősségre, mindenesetre az épület új szintjén dolgozó cég vezetői állítják: nem hibáztak. A lap információi szerint a károsultak még egy forintot sem kaptak, mi több, ugyan a kivitelező cég vezetője a lapunkon keresztül is ígéretet tett rá, hogy Nikinek is minden segítséget megad, illetve a gyógykezelésének költségeit is fedezik, egyelőre nem vették fel a családdal a kapcsolatot.

Mások is itt gyógyultak

Nem az Operettszínház balerinájáé az első ismert eset, melynek sérültjét az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben kezelték. Öt évvel ezelőtt nagy vihart kavart a várpalotai kalapácshinta-baleset. Máthé Krisztofer 15 méter magasból zuhant a mélybe, és végül beütötte a fejét a betonba. Egy ideig kómában feküdt, az orvosok alig láttak esélyt a felépülésére. A fiatal férfi ma mégis teljes életet él.

Sokáig az is kérdéses volt, hogy Nikolett egyáltalán életben marad-e, most pedig már a visszatérését tervezi.

Ezeket olvastad már?
Félig beleállt egy autó a ház falába Budapesten - Fotó!

Félig beleállt egy autó a ház falába Budapesten - Fotó!

Valóságos csoda! Négy magyar fiatalnak megjelent a Szűzanya

Valóságos csoda! Négy magyar fiatalnak megjelent a Szűzanya

Megrázó búcsúlevelet írt a gyönyörű lány, aki Nagykőrösnél a vonat elé vetette magát

Megrázó búcsúlevelet írt a gyönyörű lány, aki Nagykőrösnél a vonat elé vetette magát

Félelmetes kijelentést tett az új Nostradamus: még idén kitörhet a 3. világháború

Félelmetes kijelentést tett az új Nostradamus: még idén kitörhet a 3. világháború

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás