Ginkgo biloba termékekkel agyunk fiatalságáért





A Ginkgo biloba számos egészségünkre kedvező hatással bír, hiszen amellett, hogy nagyban javítja szervezetünk energia-háztartását, lassítja az öregedési folyamatokat is.



Megosztás
Szerző: PR cikk
Létrehozva: 2022.09.10.
hirdetés

A kínai orvoslás már közel 5000 éve használja előszeretettel a Ginkgo biloba-t, hiszen közismert, hogy fogyasztása kiemelt egészségügyi előnnyel jár. A páfrányfenyőként is ismert növény a világ legrégebbi idejéből maradt ránk, és azóta számos kultúrában a szépség, a bölcsesség és a hosszú élet szimbólumává vált.

A világ egyik legérdekesebb fája, a Ginkgo biloba akár 1000 évig is elélhet, így ezek a Föld legidősebb fái. Elsősorban Koreában, Kínában és Franciaországban, de az Egyesült Államok keleti és déli részén is találkozhatunk vele. A legkorábbi feljegyzések az első nagy kínai gyógynövénykönyvben maradtak fenn róla, ám India ajurvédikus orvosai is összefüggésbe hozták alkalmazását a hosszú élettel, és számos betegséget gyógyítottak a segítségével. A gyógyászat a fa leveleiben található hatóanyagokat alkalmazza, amely alapvetően értágító és keringést javító hatású, ugyanakkor növeli a sejtek oxigénellátását és javítja az agyi vérkeringést is: így élesíti a memóriát, növeli a szellemi frissességet és segíti a különböző agyi funkciókat, de hatékonyan alkalmazható visszértágulat, vérellátási zavar, szédülés, fülzúgás ellen is.

Healing ginkgo biloba tea

Egészségmegőrző értékét annak köszönheti, hogy javítja a szervezet energiaháztartását, valamint hatékonyan lassítja az öregedési folyamatokat is. Számos klinikai vizsgálat bizonyította, hogy a Ginkgo-kivonat alkalmazása keringési, pszichés és intellektuális funkciók területén egyaránt meghatározó javulást eredményez, sőt hatékonynak bizonyult az Alzheimer-kór okozta demencia kezelésében is. A kutatók elismerik, hogy a páfrányfenyő javítja a kognitív funkciókat, hiszen elősegíti a jó vérkeringést az agyban, továbbá megvédi bizonyos részeit az idegsejtek károsodásától is, sőt egy friss tanulmány szerint a Ginkgo biloba segíthet enyhíteni a szorongás tüneteit is. A Journal of Psychiatric Research folyóiratban megjelent tanulmány kimutatta, hogy azok a szorongásos zavarban szenvedők, akik Ginkgo-t szedtek, kevésbé szorongtak, mint azok, akik rendszeresen placebót kaptak helyette.

Az egyik legkelendőbb gyógynövénykészítményt a páfrányfenyő szárított zöld leveleiből nyerik és elsősorban folyékony kivonatok, kapszulák és tabletták formájában kapható, szárított leveleiből pedig tea főzhető. Kiemelkedő mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, ezek pedig védelmet nyújtanak a káros szabad gyökök okozta oxidatív sejtkárosodás ellen, ily módon csökkentik a rák kockázatát is.

A Ginkgo biloba fogyasztása tehát számtalan egészségügyi előnnyel jár, hiszen agyunk fiatalontartása mellett a vér oxigénszintjét is megfelelő szinten tartja a Ginko Biloba, s teszi mindezt a gyógyító természet erejével.

Ginkgo bilobáról angolul is olvashatsz itt! www.nccih.nih.gov/health/ginkgo

 

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás