RETRO RÁDIÓ

Aggasztó a közbiztonság Angyalföldön, az emberek már félnek kimenni az utcára sötétedés után

Késsel fenyegetett meg a nyílt utcán, így próbálta elvenni a pénztárcámat. Erről számolt be több XIII. kerületi lakó is, a rendőrség azóta sűrűbben járőrözik a környéken.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.09.16. 16:00
XIII. kerület félelem és rettegés Budapesten

Ijesztő hírek érkeztek Angyalföldről szeptember elején. A kerület legnagyobb, 18 ezer fős Facebook-csoportjában egy kerületi írta ki, hogy három nap alatt kétszer is előfordult vele, hogy késsel fenyegették meg az utcán fényes nappal a Szegedi úti buszmegállónál. Ezzel váratlanul robbantotta is a netet, a hozzászólások között meglepően sokan számoltak be hasonló esetről.

Egyre több a késsel fenyegetőző ember Angyalföldön Fotó: Shutterstock

„Egyre több a drogos zombi a kerületben”

Volt, akit a Dózsa György úti aluljáróban támadtak meg, más a Lehel piac környékén látott rendőri intézkedést egy erőszakos rablás után, megint mások szerint egyre több a „drogos zombi” a kerületben. Többen rámutattak a kommentelők között, hogy minden ilyen esetben a rendőrséget kell értesíteni, és nem öncélúan védekezni különböző eszközökkel.

A lakosság gázspré és gázpisztoly vásárlásán gondolkozik

Többen az iránt érdeklődnek, hogy hol lehet Budapesten gáz- vagy paprika spréket vásárolni. Boltokat ajánlanak egymásnak, ahol gázpisztolyokat és egyéb önvédelmi eszközöket vásárolhatnának. Egy középkorú hölgy pedig saját bevallása szerint sötétedés után már csak autóban ülve utazik Angyalföldön.

Megnőtt az érdeklődés a gáz-, valamint a paprikasprék iránt Fotó: Shutterstock

Ha sikertelen a rablás, akkor is következménye lesz az esetnek

Amennyiben szerencsénk van, és megússzuk a késsel fenyegetőző agresszióját, és még az értékeink is nálunk maradnak, abban az esetben is értesítsük a rendőrséget, ugyanis büntetendő mind a „rablás bűntett kísérlete”, mind a közterületen szúró-vágó eszközök használata. A 175/2003. (X. 28) Kormányrendelet iránymutatása szerint: „a közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket nem lehet közterületen, nyilvános helyen – ideértve az ott lévő járművek belső tereit is – valamint közforgalmú közlekedési eszközön birtokolni. Idetartoznak az olyan szúró- vagy vágóeszközök, amelyeknek pengehosszúsága, vagy vágóéle meghaladja a 8 centimétert”.

A rendőrség sűrűbben ellenőrzi a környéket, és elemzi a kamerafelvételeket

Napilapunk felkereste a kerületi rendőrkapitányságot a helyi lakosok által leírt esetekkel kapcsolatban. Megtudtuk, hogy valóban történt bejelentés az egyik üggyel kapcsolatban. „A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányságára 2022. szeptember 3-án egy nő e-mailben tett bejelentést, mely szerint „a Szegedi úti buszmegálló környékén bizonyos emberek kést rántanak a járókelőkre fényes nappal, és azzal fenyegetve követelnek pénzt vagy mobiltelefont” – írta kérdésünkre a BRFK. A rendőrök rablás kísérletének gyanúja miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen. „A XIII. Kerületi Rendőrkapitányság elemzi a terület térfigyelő kameráinak felvételeit, a járőrök pedig sűrűbben ellenőrzik a környéket.

Ezeket olvastad már?
Brutális baleset a II. kerületben: egy nő súlyosan megsérült

Brutális baleset a II. kerületben: egy nő súlyosan megsérült

Szijjártó Péter: Büszkék vagyunk rájuk – Fotók!

Szijjártó Péter: Büszkék vagyunk rájuk – Fotók!

Nagyon jól tudtunk együttműködni a magyarokkal – nyilatkozik a japán építész

Nagyon jól tudtunk együttműködni a magyarokkal – nyilatkozik a japán építész

A Hunor mentőszervezet már 12 túlélőt emelt ki a romok alól

A Hunor mentőszervezet már 12 túlélőt emelt ki a romok alól

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás