Szörnyű csapás, futás közben vesztette életét a sportoló

Mentőhelikoptert riasztottak, de a sérült életét már nem tudták megmenteni. Egy másik futó súlyosan megsérült.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.28.
tragikus verseny

Sportolókba csapott a villám Görögországban, a Falakro-hegyen. A Six Peaks elnevezésű futóversenyen egy ember súlyosan megsérült, egy pedig életét vesztette. A 36,7 km-es távnak még szombaton este indultak neki a versenyzők, 12 óra alatt próbálták teljesíteni a versenyt. A tragédia vasárnap hajnali 4 órakor történt 1340 méteres magasságban.

A helyszínre mentőcsapatokat riasztottak, de mire a helyszínre értek, az 55 éves futó már meghalt, 56 éves társa pedig súlyosan megsérült írja a The Guardian. A sérültet mentőhelikopterrel vitték kórházba. A helyi hírek szerint a verseny kezdetekor jó volt az idő, de az éjszaka folyamán kiadós eső esett és sárossá vált az ösvény. Mire a villám lecsapott, a résztvevők közül már többen célba értek.

Nemrég arról is írtunk, hogy villámcsapás végzett egy túrázóval, egy társa pedig megsérült a szlovákiai Magas-Tátrában. A 33 éves férfit a villámcsapás közvetlenül eltalálta és még a helyszínen életét vesztette. Társát a lökéshullám magával ragadta el, ő arc-, illetve gerincsérüléseket szerzett.

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás