RETRO RÁDIÓ

Szenzációs, Mack lett a legfiatalabb pilóta, aki egyedül repülte körbe a Földet – Fotó!





A 17 éves pilóta, a brit-belga kettős állampolgár Mack Rutherford szerdán ért vissza szófiai kiindulópontjára, és ezzel felállította a legfiatalabb férfi világrekordját, akinek sikerült egyedül körberepülnie a Földet.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.08.25.
rekord

A pilóta öt hónappal ezelőtt, március 23-án szállt fel Bulgária fővárosában, és 52 országot, négy kontinenst és két óceánt átrepülve szerdán landolt ugyanott. Az egyedül megtett útján – amelyet egy Shark típusú, modern és ultrakönnyű repülőgéppel teljesített – Rutherfordnak a többi között szudáni homokviharral, dubaji kánikulával és indiai repülőtér-lezárásokkal kellett megküzdenie.

Mack Rutherford 17 éves belga-brit pilóta fényképezkedik a két új világrekordját hitelesítő dokumentumokkal a Shark típusú ultrakönnyű légi járművével a háttérben a szófiai repülőterén 2022. augusztus 24-én, a sikeres világcsúcskísérlete után Fotó: MTI/AP/Jordan Simeonov

Dolgozzatok keményen és haladjatok a céljaitok felé! Csak kövessétek az álmaitokat, nem számít, hány évesek vagytok!” – mondta landolása után újságíróknak a fiatalember.

Hétfőn – amikor már látható volt, hogy a brit-belga fiú meg fogja dönteni a világrekordot – Rutherford a PA brit hírügynökségnek elárulta: az egyik legnagyobb motivációt az adta, hogy megmutassa a világnak, a fiatalok is képesek változást hozni és hatást gyakorolni az emberiségre. Hozzátette, hogy az elmúlt öt hónap „lenyűgöző” volt.

Rutherford landolását követően beszámolt arról, hogy az út egyik pontján a tomboló vihar elől a Csendes-óceán egyik lakatlan szigetén kellett meghúznia magát, és egy kunyhóban lelt menedékre.

A tizenéves fiú Szófiából indult útnak március 23-án, hogy új világcsúcskísérletet tegyen Föld körüli szólórepülés kategóriában Fotó: MTI/AP/Jordan Simeonov

Mindeddig Travis Ludlow brit pilóta tartotta a férfiaknál a világrekordot, mert 18 éves és 150 napos volt, amikor tavaly visszaérkezett Föld körüli útjáról.

Mack Rutherford – aki 15 évesen szerezte meg pilótajogosítványát, s már hároméves kora óta pilóta akart lenni – szülei, a belga édesanya és brit édesapja egyaránt pilóták, nővére, Zara pedig az év elején döntött világrekordot – ő 19 évesen lett a világ legfiatalabb női pilótája, aki körberepülte a Földet.





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás